Nederlandse Judoka’s naar Israël voor Grand Slam

Internationale Judo Federatie

Binnenkort wordt een judotoernooi gehouden in Israël, waarvoor Nederland een grote delegatie op pad stuurt. Zeker tien Oranje-judoka’s reizen naar Tel Aviv om in de tatami in actie te komen. Ze kwamen net terug van de Masters in Israël, een andere judowedstrijd. De Grand Slam begint donderdag en duurt tot en met zaterdag. Het event wordt gehouden in het kader van de World Tour Judo.

Er komen tien TeamNL-judoka’s in actie, waaronder Noël van ‘t End en Michael Korrel die beiden twee weken geleden nog de Grand Slam van Parijs op hun naam schreven. Dat meldt de Nederlandse Judobond. Bij de dames komen Amber Gersjes (-48 kg), Pleuni Cornelisse (-57 kg), Shannon van de Meeberg (-57 kg) en Karen Stevenson (+78 kg). Bij de heren zijn Tornike Tsjakadoea (-60 kg), Jesper Smink en Noël van ‘t End (-90 kg), Simeon Catharina (-100 kg) en Michael Korrel (100 kg) en Roy Meyer (+100 kg) aan zet.

Ook Israël zelf zal met een grote delegatie deelnemen aan deze Grand Slam, waar judoka’s van over de hele wereld aan meedoen. De voorrondes beginnen op donderdag om acht uur ‘s ochtends Nederlandse tijd en om zaterdag om negen uur ‘s ochtends. Het finaleblok is op zaterdag om drie uur in de middag. Bekijk de beelden vanuit Israël via deze link.

Lees ook:
Nederlandse judoka’s uitgeschakeld bij Grand Prix van Tel Aviv

Op de Grand Prix van Tel Aviv, het eerste internationale judotoernooi van 2020, zijn twee Nederlanders uitgeschakeld. Het gaat om de lichtgewichten Tornike Tsjakadoea (onder de zestig kilogram) en Sanne Verhagen (min-57 kilogram). Tsjakadoea verloor met waza-ari van de Portugees Rodrigo Costa Lopes. Verhagen kreeg in de slotfase haar derde shido tegen Jandi Kim uit Zuid-Korea met ippon.

Categorie: |

Home » Nieuws » Nederlandse Judoka’s naar Israël voor Grand Slam