Netanyahu met spoed opgenomen in het ziekenhuis

YouTube

Oud-premier en huidig Likoed-leider Benjamin Netanyahu is accuut opgenomen in het ziekenhuis. Tijdens een dienst in een synagoge werd hij onwel. Hij is buiten levensgevaar, zo melden de doktoren. De politicus was in sjoel vanwege Jom Kipoer en voert hard campagne om over een paar weken te kunnen worden herkozen als premier. De 72-jarige Netanyahu moet de nacht doorbrengen in het ziekenhuis. Door de opname kan een debat ontstaan over de vraag of hij nog wel in staat is het land te leiden. Hij heeft getwitterd dat hij zich goed voelt. Volgens de omroep KAN had hij pijn op de borst.

Toen Netanyahu woensdagavond in sjoel aan het bidden was, werd hij plotseling onwel. Aanwezige medici controleerden hem en kon niets vinden, maar op eigen verzoek werd de ex-premier naar het Shaare Zedek Medisch Centrum in Jeruzalem gereden. Doktoren voerden daar een breed aantal tests uit en konden ook niets vinden. Mede daarom werd besloten om hem nog een nacht ter observatie in het ziekenhuis te houden. ‘Ik voel me goed en wil iedereen bedanken voor de steun en de liefde. Gmar Hatimah Tovah’, twitterde Netanyahu vervolgens. Volgens zijn arts zag hij er ‘uitstekend, niet eens bleek’ uit.

Rivaal en huidig premier Yair Lapid wenste Netanyahu ‘een voorspoedig herstel’. Beiden zijn met elkaar verwikkeld in een race om het premierschap. Op 1 november zijn er verkiezingen in Israël, de vijfde op rij in zes jaar tijd, en in de peilingen doet Netanyahu het wederom goed. Hij heeft een monsterverbond gesloten met rechtse, conservatieve en extreem-rechtse partijen. Uit onderzoeken blijkt dat deze alliantie op 61 van de 120 zetels in de Knesset – het Israëlische parlement – kan rekenen. Lapid heeft het lastiger. Hij leidde samen met Naftali Bennett een regering met partijen van links tot rechts, maar die viel al na een jaar. Mogelijk kan de gezondheid van Netanyahu een verkiezingsthema worden.

Lees meer:
Regering Bennett-Lapid valt, nieuwe verkiezingen na de zomer

De regering in Israël is gevallen. De bonte coalitie van premier Naftali Bennett (Yamina) en minister Yair Lapid (Yesh Atid) van Buitenlandse Zaken kan niet verder nu er steeds meer parlementariërs van coalitiepartijen zijn afgevallen. Bennett heeft zijn ontslag ingediend en voorlopig neemt Lapid het premierschap over. Ze hebben besloten nieuwe verkiezingen te laten uitschrijven.Categorie: |

Home » Nieuws » Netanyahu met spoed opgenomen in het ziekenhuis