Noa Kirel met het liedje Unicorn voor Israël naar het Eurovisie Songfestival 2023

YouTube

De 21-jarige Israëlische zangeres Noa Kirel gaat met het liedje Unicorn haar land vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival. Het liedjesfestijn wordt dit jaar gehouden in Liverpool. Hoewel Oekraïne vorig jaar won, is de organisatie vanwege de oorlog in het land verplaatst. Daarvoor had Liverpool de beste kaarten.

Noa presenteerde haar inzending tijdens een groot evenement in de badplaats Eilat. Zij zingt voornamelijk in het Engels, afgewisseld met Hebreeuws. Liedjesschrijver Doron Medalie leverde een bijdrage aan het nummer en in Israël wekt dat hoge verwachtingen. Hij was eerder verantwoordelijk voor het songfestivalliedje Toy. Daarmee won zangeres Netta Barzilai de editie van 2018.

Het liedje Unicorn is volgens Noa Kirel een boodschap van moed en onafhankelijkheid. “Ik vind dat het leven in Israël en in de wereld steeds sneller gaat, zeker na het einde van de coronapandemie. Je moet je razendsnel kunnen aanpassen aan veranderingen”, zei de zangeres tijdens de presentatie, meldt de krant The Times of Israel. “We kozen een karakter dat mythologisch en sterk is. Met de hoorn vooruit. Ik zie ons land als zo’n sterk karakter.”

Noa is een van de populairste artiesten in Israël. Ze werd vorig jaar door een selectiecommissie uitgekozen om haar land te vertegenwoordigen. Net als Nederland veranderde Israël van strategie door te kiezen voor een ervaren en bekende artiest, in plaats van een inzending met onbekend talent.

Op 9 mei staat Noa in de halve finales van het liedjesfestival. Ze hoopt voldoende stemmen te verzamelen voor de grote finale op 13 mei.

Lees ook:
Israël maakt deelnemer Eurovisie Songfestival 2023 bekend

Israël heeft als eerste bekendgemaakt wie volgend jaar namens het land naar het Eurovisie Songfestival mag. Het gaat om zangeres Noa Kirel, zo maakte omroep KAN bekend. Zij is door een speciaal selectiecomité gekozen. Met haar hoopt het land hoge ogen te scoren in een nog onbekend gastland. Oekraïne won de laatste editie van het liedjesfestijn, maar is vanwege de oorlog niet in staat om het evenement volgend jaar veilig te organiseren

Categorie: |

Home » Nieuws » Noa Kirel met het liedje Unicorn voor Israël naar het Eurovisie Songfestival 2023