Oktober 2018 beste toeristenmaand in Israël aller tijden

Tel Aviv
Youtube

Het Israëlische Ministerie van Toerisme heeft een rapport uitgebracht waarin staat dat in oktober meer toeristen Israël hebben bezocht dan ooit tevoren. Het gaat om een totaal van ongeveer 486.000 geregistreerde bezoekers in het land. Dit aantal betekent een stijging van negentien procent ten opzichte van de cijfers van april 2018, de maand waarin het laatste record werd gebroken. Ten opzichte van oktober vorig jaar kan gesproken worden over een groei van veertien procent in de maand oktober van dit jaar. Ook zijn er veel meer Nederlanders naar Israël op vakantie gegaan. Dit meldt de Jerusalem Post.

Samen gaven de buitenlandse vakantiegangers in oktober een bedrag uit van ruim 23 miljoen euro. Daarmee komt de totale teller aan uitgaven van toeristen in Israël uit op 4,27 miljard euro voor het kalenderjaar 2018 tot nu toe. Minister Yariv Levin van Toerisme spreekt opgetogen over ‘recordstatistieken’. “De maand oktober heeft een historisch record gebroken met ongekende aantallen van bijna een half miljoen toeristen, die Israël in slechts een maand tijd bezochten,” aldus Levin. “We registreren deze uitstekende gegevens maand na maand al twee jaar lang. Het is een direct resultaat van de zware inspanningen die we leveren op het ministerie van Toerisme.”

Er kan een directe correlatie worden vastgesteld tussen de landen waar de toeristen vandaan komen en landen waar het ministerie van Toerisme in de afgelopen twee jaar het meeste heeft geïnvesteerd qua in marketing. In een vergelijking van jaar tot jaar, bezochten 65 procent meer Hongaren en vijftig procent meer Italianen Israël in oktober. Ook zag het land een stijging van veertig procent van bezoekers uit Polen, Nederland en Roemenië. Het ministerie besteedde gemiddeld 47 procent meer aan marketing in deze landen. In Nederland loopt bijvoorbeeld een reclamecampagne voor een stedentrip naar Tel Aviv en Jeruzalem. De promotie is te zien in media, maar ook op trams in Amsterdam.

Ongeveer een jaar geleden was er ook al goed nieuws op toerismevlak in Israël. Toen werd toerist nummer drie miljoen van het seizoen 2017 verrast door de Israëlische premier Benjamin Netanyahu. Ioana Isac (31), een dame uit Roemenië, was de gelukkige. Haar vriend Mihai Georgescu mocht ook mee. Toen zij in Boekarest op het vliegtuig stapten, konden ze niet bevroeden wat hen in Israël zou overkomen. Op de luchthaven Ben-Gurion rolden de Israëliërs het rode tapijt uit, geflankeerd door ballonnen en bloemen. Voor het eerst heeft het land drie miljoen toeristen in één toeristenseizoen ontvangen.

Beeldmerk Jonet.nl.Waardeert u dit artikel?

Donatie
Betaalmethode
American Express
Discover
MasterCard
Visa
Maestro
Ondersteunde creditcards: American Express, Discover, MasterCard, Visa, Maestro
 
Kies uw betaalmethode
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wil je meer informatie of een hoger bedrag doneren? Ga naar jonet.nl/doneren

Categorie: |

Home » Nieuws » Oktober 2018 beste toeristenmaand in Israël aller tijden