Online infoavond met Verdoner over oplaaiend antisemitisme

CNIsrael

Hoe moeten we ons wapenen tegen antisemitisme en wat is het juiste tegengif? Die vraag stellen Nationaal Coördinator Antisemitismebestrijding (NCAB), Eddo Verdoner, en Marcel de Weerd, voorzitter van het landelijk Joods Politie Netwerk (JPN) tijdens een online informatieavond, maandag. Aanmelden voor deelname kan via deze link. Het gaat om een avondvullend programma.

Actualiteit

‘We bespreken de actualiteit en wat eenieder kan doen om het oplaaiend antisemitisme het hoofd te bieden. Tevens wordt de mogelijkheid geboden om vragen te stellen aan de NCAB en het JPN’, schrijft Verdoner in een bericht aan Jonet.nl. Het evenement wordt ondersteund door het Joods Maatschappelijk Welzijn (JMW) en het Centrum Informatie en Documentatie Israël (CIDI).

Antisemitisme-coördinator

Eddo Verdoner werd in 2021 de eerste Nationaal Coördinator Antisemitismebestrijding (kortweg: antisemitisme-coördinator) van Nederland. Daarvoor was hij voorzitter van het Centraal Joods Overleg (CJO). Verdoner houdt zich bezig met het signaleren, aanhangig maken en tegengaan van Jodenhaat in de samenleving. Hij is tevens adviseur van de rijksoverheid en gesprekspartner van instanties, overheden en organisaties.

Joodse dienders

Marcel de Weerd is wijkagent in Amsterdam-Buitenveldert. In deze functie zette hij in 2008 samen met Joodse collega’s het Joods Politienetwerk in de hoofdstad op. Hij levert een voortvarende bijdrage aan de veiligheidsproblematiek in Mokum, in het bijzonder in de bestrijding van antisemitisch geweld, en weet verbondenheid en verantwoordelijk te creëren. De Weerd heeft veel tijd en energie gespendeerd aan zijn missie. Hij werd later voorzitter van het Landelijk Joods Politienetwerk en is Ridder in de orde van Oranje Nassau.

Categorie:

Home » Nieuws » Online infoavond met Verdoner over oplaaiend antisemitisme