Ontvoerde Joden? Wat maakt het uit?

Brigitte Wieheesen (beeld: FB)
Brigitte Wieheesen (beeld: FB)

‘Niet storen! Het WK is op televisie. Er is geen ruimte voor ander nieuws. Geen ruimte voor de drie Joodse studenten vermist op weg naar huis. Wat maakt het uit? Als een paar kolonisten drie Arabische tieners hadden ontvoerd, was het wereldnieuws en zou dit meer aandacht krijgen dan de Nederlandse overwinning op Spanje. De kolonisten zijn natuurlijk altijd de slechteriken en terrorisme door Palestijnen is geoorloofd.

Dat een van de jongens, de 16-jarige Naftaniel Frenkel Nederlandse roots heeft, interesseert de Nederlandse media niet. De Nederlandse pers weigert de tieners een gezicht te geven. In Jeruzalem, Tel Aviv, Londen en Amsterdam hebben duizenden Joden zondagavond gebeden voor de drie Joodse tieners. Wat maakt het uit? Op sociale media tonen ouders foto’s en filmpjes van hun tieners die een Van Persie slide maken. Belangrijk! Dat is wereldnieuws. De NOS maakte tussen neus en lip melding dat Palestijnen boos zijn dat het Israëlische leger in hun huizen zoekt naar drie ontvoerde tieners. En Nu.nl kopt dat er een Palestijn gedood is tijdens de zoektocht. Ja, dat is nieuws en past in de lijn van de anti-Israël nieuwsgaring.

Dat in 1916 de Engelsen zich in Palestina vestigden om democratie en wereldvrede in het Midden-Oosten te brengen en dat zij in 1948 maar al te blij waren dat hun taak, die gedoemd leek te mislukken, is overgenomen door de Joden wordt door de media buiten beschouwing gelaten als het om Israël gaat. Die Joden hebben van Israël een multiculturele samenleving gemaakt: de enige democratie in het Midden-Oosten, waar Israëlische Arabieren maar al te graag wonen. Ook dit wordt nooit gemeld door de pers.

Afgelopen weekend was ik aanwezig bij een Joods seminar in Beekbergen. Hier waren ruim vijftig Joodse jongeren aanwezig. Zij hebben gebeden voor de drie ontvoerde tieners, ze hebben gebeden voor vrede en dat de situatie in Israël niet zou escaleren.

En terwijl zij bidden en hopen op het beste in het Midden-Oosten hebben wij Hamas, de Islamitische Jihad en een groot aantal martelaren. Ontvoerde Joden. Wat maakt het uit?’

Categorie:

Home » Columns en opinie » Ontvoerde Joden? Wat maakt het uit?