PVV Noord-Brabant eist verbod op Palestijns kamp

Loon op Zand
Flickr

De PVV in Noord-Brabant eist een verbod op een Palestijns jeugdkamp in Loon op Zand omdat het zou gaan om een ‘terroristen-trainingskamp’. De kampeerweek met de titel ‘Jeruzalem onze hoofdstad’ in De Mussenberg zou volgens de partij een politiek indoctrinatie-kamp zijn. Deelnemende kinderen van tussen de acht en dertien jaar oud zouden daar volgens de PVV worden gehersenspoeld en noemt het kamp ‘onbestaanbaar’. PVV-fractievoorzitter Alexander van Hattem in de Provinciale Staten eist van het provinciebestuur dat de gemeente Loon op Zand het kamp verbiedt. Loon op Zand is de buurgemeente van de Efteling.

De rechts-nationalistische partij heeft schriftelijke vragen gesteld over het Palestijnse kinderkamp, gebaseerd op artikelen van journalist Carel Brendel. Op zijn website haalt hij diverse bronnen aan die aantonen dat organisator Amin Abou Rashed nauwe banden zou onderhouden met de Palestijnse terreurorganisatie Hamas. Abou Rashed heeft op Facebook in het Arabisch een oproep gedaan dat zoveel mogelijk kinderen naar zijn scoutkamp in Loon op Zand komen. Er worden activiteiten aangekondigd onder toezicht van ‘broeders en zusters’ die gespecialiseerd zijn in scouting en onderwijsprogramma’s. Abou Rashed wordt al tijden in verband gebracht met fondsenwerving voor Hamas.

Bij kampeerterrein De Mussenberg staat de reservering voor het betreffende weekeinde op naam van Cultureel Centrum Al Quds in Rotterdam, aldus het Brabants Dagblad. De contactpersoon voor de reservering is ene Israa Abou Rashed, de dochter van. “Ze was hier voor reservering met haar vader. Ze zijn al eerder voor een weekeinde met kinderen en begeleiding geweest. Dat is prima verlopen. Ons is nooit iets bijzonders opgevallen,” meent eigenaar Eric van Leeuwen. De PVV heeft hem wakker geschudt. “We hebben geen zin dat onze naam in verband wordt gebracht met activiteiten zoals de PVV die noemt.” Van Leeuwen kan zich amper iets voorstellen bij extremistische bijeenkomsten op zijn kampeerplek. “Er zijn bij ons altijd verschillende groepen tegelijk. En wij zelf zijn continu in de buurt.” Cultureel Centrum Al Quds was onbereikbaar voor commentaar.

Het is niet voor het eerst dat de naam van Abou Rashed opduikt. Eerder dit jaar zou hij aanwezig zijn geweest bij een bijeenkomst met ambtenaren van minister Sigrid Kaag (D66) van Ontwikkelingssamenwerking en Buitenlandse Handel. Hij zou aanwezig zijn geweest bij een workshop over Gaza. Deze bijeenkomst was georganiseerd door NGO Oxfam Novib, die onlangs in opspraak kwam door medewerkers die vrouwen in de derde wereld seksueel hebben misbruikt. Inmiddels heeft de VVD-fractie in de Tweede Kamer minister Kaag om opheldering gevraagd over de workshop.

Abou Rashed zou niet alleen aan fondsenwerving voor Hamas hebben gedaan, maar zou ook in verband zijn gebracht met de Stichting Al Aqsa Nederland. Van deze club zijn tegoeden bevroren vanwege vermeende financiering van de terreurorganisatie. Op Facebook plaatst de Arabier een aantal foto’s van een bijeenkomst over de Gazastrook. Hij noemt het ‘een workshop’ en beweert dat hierbij ambtenaren van de het ministerie van Buitenlandse Zaken, waar de portefeuilles Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking onder vallen, aanwezig waren.

Categorie:

Home » Nieuws » PVV Noord-Brabant eist verbod op Palestijns kamp