Racistische taal over Joden op trein tussen Antwerpen en Mechelen

NMBS-trein (wikipedia commons)

Op de trein tussen Antwerpen en Mechelen was donderdagavond antisemitische taal te horen door de intercom. Niet een medewerker van de Belgische spoorwegen NMBS, maar vier jongeren maakten misbruik van het intercomsysteem. Het is nog onduidelijk hoe het heeft kunnen gebeuren, aldus ATV. De daders zijn ontsnapt. Van hen ontbreekt nog ieder spoor. Eerder dit jaar vond in Nederland ook al zo’n incident plaats, maar dan met een conducteur die antisemitische voetballiederen zong.

Het gebeurde allemaal op een intercity tussen de twee Vlaamse steden in. Nadat hij de antisemitische taal hoorde, nam de treinbegeleider meteen contact op met Securail, de veiligheidsdienst van de spoorwegen. Medewerkers daarvan stonden klaar toen de trein het station van Mechelen inrolde, maar toen ze op het perron wilden ingrijpen, renden de jongeren er vandaar. De NMBS veroordeelt de feiten en is aan een onderzoek begonnen.

Begin dit jaar vond in Nederland een soortgelijk incident plaats, maar dan met een conducteur die antisemitische voetballiederen door de intercom zong. ‘Waar komen Joden vandaan’ werd er toen gezongen. Het gebeurde in de intercity van Tilburg naar Rotterdam. In de trein zouden voornamelijk carnavalvierders gezeten hebben. Op Twitter ontstond grote verontwaardiging en woede over de actie. NS sprak van ‘enthousiaste collega’s’, maar nam ook afstand van de conducteur en bood excuses aan.

Lees meer:
Verontwaardiging en boosheid op Twitter om antisemitisme bij NS

Een conducteur van de Nederlandse Spoorwegen heeft door de intercom van zijn trein het voetballied ‘Waar komen Joden vandaan’ gezongen. Het gebeurde zaterdagnacht in de intercitytrein van Tilburg naar Rotterdam. 

Beeldmerk Jonet.nl.Waardeert u dit artikel?

Donatie
Betaalmethode
American Express
Discover
MasterCard
Visa
Maestro
Ondersteunde creditcards: American Express, Discover, MasterCard, Visa, Maestro
 
Kies uw betaalmethode
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wil je meer informatie of een hoger bedrag doneren? Ga naar jonet.nl/doneren

Categorie: |

Home » Nieuws » Racistische taal over Joden op trein tussen Antwerpen en Mechelen