Dé online community van Joods Nederland. 10 Tishri 5779 · 19 september 2018
 

Swipe voor meer nieuwsberichten
Roseanne Barr verkast tijdelijk naar Israël

Roseanne Barr heeft het helemaal gehad met de Verenigde Staten en wil aliya maken, maar eerst zal ze tijdelijk in Israël zijn. De Joods-Amerikaanse comédienne ligt al tijden onder vuur om haar omstreden tweets en steun voor president Trump van de VS. In een tweet had ze de adviseur van oud-president Barack Obama de baby van de Moslimbroederschap en Planet of the Apes genoemd. Mede daardoor werd ze van haar tv-serie Roseanne afgehaald, de sitcom die vorig seizoen een succesvolle come-back maakte. De serie is dit seizoen verder gegaan zonder de hoofdrolspeelster.

“Ik heb wat geld gespaard en ik ben heel blij dat ik kan gaan,” aldus Barr volgens de Amerikaanse showbizz-site TMZ. In eerste instantie een aantal maanden het Joodse geloof gaan studeren en mogelijk ook de Ulpan gaan volgen. De kans is groot dat ze er voorgoed blijft wonen. “Ik heb een kans gekregen in Israël om daar een paar maanden te studeren met mijn favoriete leraren en dat is wat ik ga doen.” Volgens TMZ gaat het ondertussen niet heel goed met de comédienne. “Ik heb wat mentale problemen en depressies en dergelijke. Ik moet me een beetje rustig houden, anders beland ik weer in het slechte en dat wil ik niet,” aldus Barr.

Barr zinspeelt er al langer op naar Israël te verhuizen. Ook wil ze graag premier van Israël worden. “In mijn fantasie leef ik later als oud vrouwtje in het Joodse thuisland. En geloof me, dat gaat er ook echt op een dag van komen. In 2012 heb ik gezegd dat ik president van de Verenigde Staten zou worden of premier van Israël. Als God het wil, dan ga ik ervoor,” aldus Barr afgelopen voorjaar, die toen nog niet kon bevroeden dat ze al binnen een paar maanden naar het Beloofde Land zou verkassen. Ze bezocht Israël drie keer en ziet zichzelf er een boerderij kopen, zodat haar hele familie daar kan wonen. Mogelijk gaat het er binnenkort echt van komen. 

Voer uw zoekopdracht in en druk op enter

X