‘Samidoun België roept op tot gewapend verzet’

Samidoun België 'By all means necessary' (Joods Actueel)

De Belgische tak van Samidoun, een stichting die volgens experts gelinieerd is aan terreurorganisatie Hamas, roept op tot gewapend verzet. ‘By all means necessary’ , was de leus afgelopen donderdag in Brussel en ook op sociale media, wat een oproep tot verzet is, aldus de Vlaamse opiniesite Joods Actueel. Op sociale media worden affiches verspreid met paragliders, die verwijzen naar de terroristen die op 7 oktober zo Israël in kwamen en velen hebben afgeslacht.

Lenteparfum

In een opiniërend stuk maakt Joods Actueel gewag van de affiches. ‘De stank die er uit het gemiddelde Brusselse zinkgat walmt, geurt naar lenteparfum in vergelijking met de dampen Jodenhaat en antisemitisme die er tijdens Samidouns wekelijkse donderdagmanifestatie aan het Centraal-station worden verspreid. Om van hun recentste wervingscampagnes op sociale media maar te zwijgen’, zo stellen de auteurs.

Oproep tot geweld

‘Samidoun gebruikt de paragliders (waarmee Hamas terroristen op 7 oktober Israël binnenvlogen en twaalfhonderd onschuldige burgers op Saraceense wijze de kling over joegen) als fier symbool van het verzet, by all means necessary‘, aldus Joods Actueel. Dit is oproepen tot geweld, aanzetten tot haat en verheerlijken van terrorisme met een stinkende saus jodenhaat in één campagne, zo maakt de site duidelijk. ‘Optreden doet men niet’ in Brussel, waar de Franstalige PS de baas is.

Opinie

‘”Ach, die Brusselse Joden stemmen toch niet op de PS”, moeten PS’ scherpste messen Nawal Ben Hamou en Hasan Koyuncu gedacht hebben’, schrijft de opiniestite, die vervolgt met:

‘”Maar die Pakistanen!” ze nodigden prompt twee Pakistaanse imams uit voor een huldiging in het Brussels parlement. ‘Laten we ze een prijs geven, Hasan. Een prijs voor de goede integratie. Ik heb hier op mijn kabinet nog wat medailles over van mijn anti-racismedag.’ ‘Prima, Nawal. Maar je weet toch dat die imam Butt geen woord Frans of Nederlands spreekt.’ ‘Et alors, Hasan. En zeg nu zelf. Wie spreekt er tegenwoordig nog Nederlands in Brussel? Hij spreekt toch Arabisch.’ ‘Natuurlijk Nawal, hij kent de Koran van buiten. Alle 114 soera’s. En hij kan toch zo mooi zingen…”.”

Samidoun verboden

Los van de opinie is het een feit dat Samidoun wordt gezien als een onderdeel van het Hamas-netwerk in Europa. De stichting zegt goede doelen na te streven voor Palestijnen, maar predikt ondertussen haat en is zeer antisemitisch. In Duitsland is de organisatie inmiddels verboden. Daar ontstond verontwaardiging nadat vrijwilligers van Samidoun daags na 7 oktober gebak uitdeelden om het ‘succes’ van de terreuraanval van Hamas te ‘vieren’. Het uitdelen gebeurde op straat in Berlijn. Ook werd er snoep aan kinderen gegeven. In België en Nederland is Samidoun toegestaan.

Categorie: |

Home » Nieuws » België » ‘Samidoun België roept op tot gewapend verzet’