Sasha Baron Cohen betaalt boete aan Kazachstan

Borat
wiki

De komische acteur Sasha Baron Cohen zal de boete betalen die het regime van Kazachstan heeft opgelegd aan een stel Tsjechische toeristen. Het vijftal trok midden in de hoofdstad Astana zijn kleren uit om rond te kunnen lopen in de Borat-mankini, een felgroene string die op de schouders rust. Het vroor en er lag sneeuw op straat. De Kazachse politie was niet gecharmeerd van de ludieke actie en slingerde de Tsjechen op de bon. Ze kregen ieder een boete 51 Pond.

Toen Baron Cohen van de toestand hoorde, besloot hij zijn Tsjechische fans een hart onder de riem te steken door de geldboetes te voldoen. ‘Aan mijn Tsjechische maten die zijn opgepakt. Stuur me jullie gegevens en het bewijs dat het om jullie ging, en ik betaal jullie boetes’, schrijft de Joods-Britse acteur op zijn Facebook-pagina. Andere Facebook-gebruikers zijn minder te spreken over de actie van de fans. Een gebruiker uit Kazachstan oppert dat de Tsjechen een jaar de cel in moeten. Weer een andere Kazach roept op om Baron Cohen gevangen te nemen en hem over straat te slepen met gebonden handen en voeten.

De acteur werd in de jaren 2000 bekend als Ali G. en speelde later het typetje Borat Sagdiyev, een journalist uit Kazachstan die het westen op eigen wijze verkent. Borat was een groot succes en Baron Cohen nam zelfs een speelfilm op. Hij kon echter niet rekenen op sympathie van het regime van de voormalige Sovjetrepubliek, die Borat als een schande zag. Niettemin gaat de komiek door met zijn rol. Zo schonk hij vorig jaar 4,5 ton aan Syrische vluchtelingen en werd hij al eens voetbal hooligan.

In 2013 werd de acteur afgewezen voor de rol van Freddy Mercury in een film over het leven van de overleden Queen-zanger. In tegenstelling tot de regisseur vonden de overgebleven bandleden Bryan May en Roger Taylor dat hij de rol van de artiest niet goed zou kunnen spelen. Baron Cohen was gecast voor de rol, onder meer omdat hij erg op Mercury zou lijken. Als Borat zong Baron Cohen ooit het fictieve volkslied van Kazachstan, voorafgaand aan een Amerikaanse honkbalwedstrijd.

Beeldmerk Jonet.nl.Waardeert u dit artikel?

Donatie
Betaalmethode
American Express
Discover
MasterCard
Visa
Maestro
Ondersteunde creditcards: American Express, Discover, MasterCard, Visa, Maestro
 
Kies uw betaalmethode
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wil je meer informatie of een hoger bedrag doneren? Ga naar jonet.nl/doneren

Categorie:

Home » Nieuws » Sasha Baron Cohen betaalt boete aan Kazachstan