Stille tocht in Dokkum tegen Jodenhaat

Stille tocht Dokkum tegen antisemitisme (Beeld: RTVNOF, YouTube)

In Dokkum is een stille tocht gehouden tegen de groei van het antisemitisme in Nederland en daarbuiten. De manifestatie was georganiseerd door christenen van de vrije baptistengemeente Nehemia. Een van de meest prominente gasten was opperrabbijn Binyomin Jacobs van het Interprovinciaal Opperrabinaat (IPOR). Burgemeester Johannes Kramer (Fryske Nasjonale Partij) en honorair consul Arjen Lont van Israël waren ook bij de manifestatie aanwezig.

De stille tocht liep van de baptistenkerk in de Watertorenbuurt naar De Markt in het centrum van Dokkum. Daar zongen de deelnemers samen liederen en luisterden ze naar toespraken van onder meer de honorair consul van Israël voor Noord-Nederland. Opperrabbijn Jacobs was onder de indruk van de opkomst en de steun die uitging van de demonstratie. “Ik word de laatste tijd zoveel geconfronteerd met het negatieve, dat ik bijna zou vergeten dat er ook mensen zijn die tegen antisemitisme zijn. Dit was voor mij geweldig,”

Jacobs kent de christelijke wereld vrij goed. Hij is zelf geregeld actief voor en bij Christenen voor Israël, een actiegroep die zich inzet voor het bestaan van de Joodse staat. Burgemeester Kramer was net als Jacobs onder de indruk van de grote aantallen. Hij sprak niet op de manifestatie maar bleef langs de kant staan vanwege de openbare ordehandhaving. “Het moge voor zich spreken dat wij ons als overheid sterk verzetten tegen antisemitisme, maar het is niet aan mij hier vandaag te spreken. Dat is aan de mensen zelf en dat hebben ze goed gedaan,” zei Kramer tegen RTVNOF.

Beeldmerk Jonet.nl.Waardeert u dit artikel?

Donatie
Betaalmethode
American Express
Discover
MasterCard
Visa
Maestro
Ondersteunde creditcards: American Express, Discover, MasterCard, Visa, Maestro
 
Kies uw betaalmethode
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wil je meer informatie of een hoger bedrag doneren? Ga naar jonet.nl/doneren

Categorie:

Home » Nieuws » Stille tocht in Dokkum tegen Jodenhaat