Tel Aviv: de meest LHBTIQ+ vriendelijke stad van het Midden-Oosten – Nefesh TV

YouTube

In Tel Aviv wordt op vrijdag de jaarlijkse TLV Pride wordt gehouden, één van ‘s werelds meest bekende Gay Pride Weeks. Na twee jaar van Corona en sociale beperkingen wordt de pride deze week in volle glorie gevierd met een grote parade als slotevenement. Ter gelegenheid hiervan zendt Nefesh TV op zender Salto Amsterdam een special uit over de Tel Aviv pride die inmiddels door meer dan 152.000 kijkers wereldwijd online bekeken is. Bekijk de aflevering over het evenement en de over de LHBTIQ+ gemeenschap in Israël hieronder.


Over Nefesh TV
Het programma Nefesh TV is een verzamelplaats waar verschillende thema’s van het Joods leven, kunst en cultuur op brede wijze belicht worden; en waarbij alle diverse stromingen, richtingen, opvattingen en overtuigingen binnen de diverse Joodse samenleving aan bod kunnen komen. Met toegankelijke documentaires en tv-rapportages zoals ‘Ik lees de krant met een schaar‘, ‘Van Suikerriet en Terugkeer’, ‘Together’, ‘Skijar‘ ,en ‘Solidariteit met Israël’ probeert Nefesh TV een beeld te schetsen van de vele facetten van het Joodse leven, en de Joodse cultuur en kunst in Amsterdam, Nederland en daarbuiten. Nefesh TV valt onder Stichting Nefesh en werkt sinds 2022 ook samen met Jonet.nl.

Bekijk ook:
Het Joodse verkiezingsdebat 2022 Amsterdam terugkijken op Nefesh TV

Voor de gemeenteraadsverkiezingen van 14, 15 en 16 maart 2022 organiseerden de drie grootste Joodse kerkgenootschappen van Amsterdam een verkiezingsdebat. Nefesh TV maakte een uitgebreide samenvatting, die u op Jonet.nl kunt terugkijken en waarin de hoogtepunten meegenomen zijn. Bekijk een compilatie van het debat hier terug.

Categorie: |

Home » Nieuws » Tel Aviv: de meest LHBTIQ+ vriendelijke stad van het Midden-Oosten – Nefesh TV