Dé online community van Joods Nederland. 8 Heshvan 5779 · 17 oktober 2018
 

Swipe voor meer nieuwsberichten
Trump: ambassade voorlopig niet naar Jeruzalem

Ondanks zijn herhaalde beloften tijdens zijn verkiezingscampagne zet president Trump de verhuizing van de Amerikaanse ambassade naar Jeruzalem voorlopig in de koelkast. Bronnen in het Witte Huis vertelden Ynetnews dat Trump de ambassade later hoopt te verplaatsen, maar na “goede gesprekken met alle partijen” denkt het Witte Huis dat “het niet het juiste moment is om het nu te doen.”

President Trump zal op zijn reis naar Israël dus geen aankondiging doen over het verhuizen van de Amerikaanse ambassade van Tel Aviv naar Jeruzalem, hoewel hij die verhuizing op den duur wel wil. De anonieme bron in het Witte Huis zegt dat de Amerikaanse regering pogingen om de vredesonderhandelingen tussen Israël en de Palestijnen te hervatten met een dergelijke stap niet wil compliceren.

Het niet doorgaan van de verhuizing zou de hoop van de Israëlische regering de bodem inslaan, hoop die werd gewekt tijdens Trump’s verkiezingscampagne, waarin hij herhaaldelijk beloofde de ambassade te verhuizen naar de ‘eeuwige hoofdstad van de Joodse Staat, Jeruzalem.’

De komende reis is Trump’s eerste buitenlandse bezoek als president. Hij zal onder andere wapenverkoop aan Saoedi-Arabië aankondigen, Saoedische investeringen in de Amerikaanse infrastructuur en het vestigen van een centrum in Riyadh om islamitisch extremisme te bestrijden.

Sinds het begin van zijn presidentschap heeft Trump al laten zien dat hij zijn campagne-belofte over het verhuizen van de Amerikaanse ambassade naar Jeruzalem op de lange baan wil schuiven, terwijl hij anderzijds belooft alles te zullen doen om een vredesakkoord in het Midden-O0sten te bereiken. Hoewel de Israëlische regering graag zou zien dat Trump zijn campagne-belofte nakomt, zal er geen poging worden ondernomen om hem onder druk te zetten. Dit om de wispelturige president niet te provoceren. 

Voer uw zoekopdracht in en druk op enter

X