Urk haalt 51.000 euro op voor Jaffa Instituut

Jaffa
Shemvener

De inwoners van Urk hebben zeker 51.000 euro opgehaald voor steun aan het Jaffa Instituut voor kansarme kinderen in Israël. Dit gebeurde tijdens een benefietdiner in het vissersdorp, waarbij vijf gangen werden verorberd. De directeur van het instituut, rabbijn David Portowicz, was directeur van het Jaffa Instituut. Hij deelde zijn passie voor het helpen van kansarme kinderen, zo meldt Christenen voor Israël, de organisatie die het benefietdiner heeft georganiseerd. Israël is een land met een grote inkomensongelijkheid.

De opbrengst van het uitgebreide vijf gangendiner op het voormalige eiland is voor de uitbreiding van het gebouw van het Jaffa Instituut. Er komt een extra verdieping op. Het instituut wil onder meer armoede en honger onder kinderen bestrijden. In Tel Aviv-Jaffo leeft nagenoeg 53 procent van de bewoners op of onder de armoedegrens. Het Jaffa Instituut voorziet sinds een kleine dertig jaar in naschoolse opvang, persoonlijke begeleiding en extra onderwijs. De organisatie bedient 4.500 kansarme kinderen die anders een nog moeilijkere toekomst zouden hebben.

Toen het naschoolse programma van het Jaffa Instituut in 1982 begon, kregen de kinderen brood om aan te sterken. De begeleiders merkten echter dat veel kinderen vroegen om een tweede of derde portie. Daarom gingen met de ouders gesprekken aan, waarin ze concludeerden dat de meeste ouders geen eten konden kopen. Sindsdien krijgen dergelijke kinderen bij het instituut extra maaltijden ter aanvulling op het eten van thuis. Kinderen uit probleemgezinnen wonen sinds een aantal jaar in het Beth Shemesh tehuis van het instituut. Voor ieder kind is een mentale coach beschikbaar.

Beeldmerk Jonet.nl.Waardeert u dit artikel?

Donatie
Betaalmethode
American Express
Discover
MasterCard
Visa
Maestro
Ondersteunde creditcards: American Express, Discover, MasterCard, Visa, Maestro
 
Kies uw betaalmethode
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wil je meer informatie of een hoger bedrag doneren? Ga naar jonet.nl/doneren

Categorie:

Home » Nieuws » Urk haalt 51.000 euro op voor Jaffa Instituut