Vernieler van ruiten HaCarmel langer vast

AT5

Salah Ali, de man die vorige week het kosjere restaurant HaCarmel aanviel, blijft langer vastzitten. Dat heeft het Openbaar Ministerie (OM) bekendgemaakt. De 31-jarige Syriër van Palestijnse komaf wordt verdacht van het vernielen van de ruiten en een poging tot brandstichting. Hij is maandag voorgeleid aan de rechter-commissaris die hem voor een periode van veertien dagen in bewaring heeft gesteld. Momenteel wordt er onderzoek gedaan naar de man en zijn motieven.

De rechter-commissaris vindt dat Ali de rechtsorde ernstig heeft geschokt. Ook stelt die vast dat ‘er ernstig rekening mee moet worden gehouden dat verdachte wederom soortgelijke feiten zal plegen’. Om die redenen is het op dit moment noodzakelijk dat de verdachte vast blijft zitten. Het onderzoek naar de motieven en beweegredenen van de man, die eerder door de rechter is veroordeeld voor het vernielen van ruiten en diefstal van een vlag uit HaCarmel, is nog gaande. Zijn woning is doorzocht en de recherche onderzoekt de camerabeelden.

Afgelopen donderdag verscheen Ali bij de voorgevel van het restaurant, waarvan hij vervolgens de ramen vernielde en een Israëlische vlag in brand probeerde te steken. Het was de tweede keer dat hij dit deed en de zoveelste aanval op de zaak, waar steevast een Israëlische vlag aan de gevel hangt en kosjer op de gevel staat. Ali kon snel opgepakt en vastgezet worden. Toch was de ontgoocheling groot omdat hij, na eerder te zijn bestraft, opnieuw had toegeslagen. Het restaurant blijft voorlopig dicht.

Lees ook:
Ruiten ingeslagen bij HaCarmel door dezelfde dader, kosjer restaurant blijft voorlopig dicht

Mede-eigenaar Semi Bar-On: “Dit is de zoveelste keer. Wat kun je ertegen doen? Ik heb altijd gezegd: Het wordt erger. En de autoriteiten blijven maar zeggen dat het geen terreur is maar dat de daders gek zijn.” Zoon David Bar-On: “Het begint bijna gewoon te worden. De één doet aangifte, de ander bestelt een nieuw raam en dan gaan we weer verder met het restaurant.”

Beeldmerk Jonet.nl.Waardeert u dit artikel?

Donatie
Betaalmethode
American Express
Discover
MasterCard
Visa
Maestro
Ondersteunde creditcards: American Express, Discover, MasterCard, Visa, Maestro
 
Kies uw betaalmethode
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wil je meer informatie of een hoger bedrag doneren? Ga naar jonet.nl/doneren

Categorie:

Home » Nieuws » Vernieler van ruiten HaCarmel langer vast