Wielrenner van Israel Start-up Nation spoorloos vanwege oorlog in Ethiopië

Facebook

De renner Awet Gebremedhin van het Israëlische profteam Israel Start-up Nation is sinds vijftien dagen volledig van de radar. De Zweed van Eritreese komaf zou ondergedoken zitten in Ethiopië, het Afrikaanse land waar sinds korte een burgeroorlog is uitgebroken. Het team is ten einde raad en op zoek naar de renner, die dit seizoen slechts elf koersdagen voor de ploeg in actie kwam. Ook zou hij de Giro d’Italia rijden, maar dat zat er uiteindelijk niet voor hem in. Thans is hij spoorloos.

Gebremedhin vertrok onlangs naar Ethiopië, waar hij sinds drie jaar met zijn vrouw en zoontje in Mek’ele woont, de hoofdstad van de opstandige provincie Tigray. Kort geleden brak daar een strijd uit uit tussen lokale troepen en het leger van de regering in Addis Abeba. Ook wordt er gevochten met Eritrea. De vraag is nu waar Gebremedhin zich bevindt, aldus zijn zaakwaarnemer Marcelino Pacheco in gesprek met het Spaanse sportblad Marca. In de afgelopen dagen voerde het regeringsleger zware bombardementen op Mek’ele uit. Mogelijk zijn de renner en zijn gezin ook onder vuur gekomen.

Momenteel doet Pacheco pogingen om zijn renner weer terug te vinden. Hij is ook transfervrij. “We zijn op zoek naar een ploeg voor 2021 en dus namen we al meermaals contact met hem op. Er zijn echter al vele dagen verstreken, dus beginnen we ons zorgen te maken. Een zus van hem, die in Zweden woont, heeft ons verteld dat hij met zijn gezin is ondergedoken, totdat alles voorbij is.” Het lijkt erop dat alle telefoon- en internetverbindingen zijn vernietigd, aldus de zaakwaarnemer. “We hopen dat alles snel kalmeert.”

Israel Start-Up Nation is een professionele wielerploeg die vanuit Israël opereert en meedoet op het hoogste niveau. Het project wordt voornamelijk gefinancierd door de Joods-Canadese miljardair Silvain Adams, tevens wielerfanaat. Het was Adams die een paar jaar geleden de Giro d’Italia naar Israël haalde. Vanwege het grote succes daarvan en zijn verdere ambities heeft hij zich toegelegd op Israel Start-Up Nation. Met vele miljoenen worden sterren als Chris Froome en Andrei Greipel binnengeharkt. Met grote namen en veteranen hoopt Israel Start-Up Nation een keer een grote ronde op zijn naam te zetten, zoals de Tour de France. Dit wielerseizoen kon het team nog niet meedingen naar een prijs.

Lees ook:
Israel Start-Up Nation haalt Chris Froome voor miljoenen euro’s binnen
Eigenaar Sylvan Adams van Israel Start-Up Nation: “We zijn enorm trots. Chris is de beste renner van zijn generatie. Hij zal de kopman zijn in de Tour en de grote rondes. We willen samen geschiedenis schrijven en zorgen dat Froome misschien wel aanschouwd zal worden als de beste renner ooit.”

Beeldmerk Jonet.nl.Waardeert u dit artikel?

Donatie
Betaalmethode
American Express
Discover
MasterCard
Visa
Maestro
Ondersteunde creditcards: American Express, Discover, MasterCard, Visa, Maestro
 
Kies uw betaalmethode
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wil je meer informatie of een hoger bedrag doneren? Ga naar jonet.nl/doneren

Categorie: |

Home » Nieuws » Wielrenner van Israel Start-up Nation spoorloos vanwege oorlog in Ethiopië