Winkels in Gent beklad met leuzen tegen Israël

Bekladding Veldstraat Gent (HLNvideo)

In de Gentse Veldstraat zijn etalages van winkels beklad met rode verf en leuzen tegen Israël. De daders moeten worden gezocht in de hoek van de lokale Antifa, die een oproep heeft verspreid om Israël te boycotten. Het is niet de eerste actie van dien aard in de Vlaamse studentenstad: veel studenten hebben zich tegen Israël gekeerd en ook de gemeente Gent boycot producten uit het land.

Verantwoordelijk

In een schriftelijke oproep van Antifa Gent staat: ‘Israël is verantwoordelijk voor de dood van duizenden, een genocide, een etnische zuivering. De genocide wordt gefinancierd door vele internationale ketens en winkels die pro-Israël merken verkopen zoals o.a. Nespresso, Snipes, Tommy Hilfiger, Fnac, Zara, H&M, J&D sports, Inno, Foot locker, Kruidvat,… Zij profiteren direct of indirect van de oorlog en de oorlog van hen’.

Israël moet worden geboycot, aldus de radicaal-linkse activisten, vanwege ‘de onschuldige burgerslachtoffers in de oorlog tegen Hamas’. Ze doen een oproep aan consumenten om niet te kopen ‘van bedrijven waarvan er bloed aan de producten kleeft’. Uit de tekst: ‘Aan de merken en winkels vragen we te stoppen met het sponsoren van de dood van Palestijnen. No shopping while bombs are dropping!

Onderzoek

Het parket van Oost-Vlaanderen is een gerechtelijk onderzoek begonnen naar vandalisme, om zo de daders te kunnen identificeren, meldt Het Nieuwsblad. Het is niet voor het eerst dat dergelijke acties in Gent plaatsvinden: studenten aan de universiteit hebben zich ook tegen Israël gekeerd. De gemeente is in november tot een boycot van bepaalde Israëlische bedrijven aangegaan.

De gemeente Gent koopt niets meer bij bedrijven ‘die geld verdienen aan de bezetting van de Westelijke Jordaanoever en Oost-Jeruzalem of de blokkade van Gaza, en bedrijven die gevestigd zijn in nederzettingen in bezette Palestijnse gebieden’, zo luidt het. De gemeenteraad van Gent is overwegend links georiënteerd. Deze partijen kiezen openlijk partij voor de Palestijnen en maken in België een halszaak van het tegenwerken van Israël.

Categorie: |

Home » Nieuws » België » Winkels in Gent beklad met leuzen tegen Israël