Ajax-fans slaags om Palestijnse vlaggen in Johan Cruijff ArenA

Palestijnse vlaggen bij Ajax, nov. 23 (Instagram)

Fans van Ajax zijn onderling met elkaar op de vuist gegaan nadat een groepje met Palestijnse vlaggen in het stadion zat. De vechtpartij op de F-side gebeurde in de Johan Cruijff ArenA in de wedstrijd tegen SC Heerenveen. Duidelijk is dat Palestijnse vlaggen bij Ajax niet getolereerd worden binnen de F-side. Israëlische vlaggen wel, omdat ‘Joden’ door hen als geuzennaam wordt gebruikt.

Hooligans

Het handgemeen ontstond nadat twee Palestijnse vlaggen waren ontdekt. Die werden getoond door een groepje supporters van vermoedelijk Marokkaanse komaf. Ook zij zaten op de F-side en behoren tot de harde kern. Toen duidelijk werd dat er Palestijnse vlaggen te zien waren, spraken andere hooligans hen erop aan. Er volgende uiteindelijk een kort gevecht.

Instagram

Supportersgroep Ultras schrijft er het volgende over op Instagram: ‘Het is een flinke puinhoop op de F-Side. Een deel van de harde kern van Ajax kwam met Palestina vlaggen de tribune op. Er volgde een tweestrijd tussen voor- en tegenstanders. Uiteindelijk heeft Ultras Amsterdam het stadion verlaten en alle sfeeraftikelen meegenomen’. Op de post volgden 333 reacties van voornamelijk fans die boos zijn op de dragers van de Palestijnse vlaggen.

Antisemitisme

Binnen Ajax wordt ‘Joden’ als geuzennaam gebruikt en zijn ook altijd Israëlische vlaggen te zien – in de ArenA zijn ze echter ook niet toegestaan. Mogelijk kiezen de meeste fans partij voor Israël in de oorlog tussen dat land en Hamas. Er zijn echter al jaren problemen om de term ‘Joden’ bij Ajax. Bij fans van Joodse komaf geeft het een dubbel en ongemakkelijk gevoel, zeker als tegenstanders de term misbruiken om antisemitische leuzen te roepen.

Update: de supportersvereniging van Ajax zegt na deze confrontatie af te willen van landenvlaggen in het stadion.

Beeldmerk Jonet.nl.Waardeert u dit artikel?

Donatie
Betaalmethode
American Express
Discover
MasterCard
Visa
Maestro
Ondersteunde creditcards: American Express, Discover, MasterCard, Visa, Maestro
 
Kies uw betaalmethode
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wil je meer informatie of een hoger bedrag doneren? Ga naar jonet.nl/doneren

Categorie: |

Home » Nieuws » Ajax-fans slaags om Palestijnse vlaggen in Johan Cruijff ArenA