David en Jaz stelen de show op YouTube met proeverij van lekkere dingen

YouTube

Jonet-columnist David Serphos is met zijn achternichtje Jasmine ‘Jaz’ (10) een YouTube-kanaal begonnen. Op het kanaal Sweetiez proeven ze samen allerlei lekkernijen en producten voor jong en oud. In de eerste aflevering gaat het om M&M Pindakaas. Iedere week komt een nieuw toetjes, snoepjes of andere ‘gekke nieuwe dingen uit de supermarkt’ aan bod. Ook beoordelen ze alles met een cijfer, zodat de kijkers weten wat ze wel en niet moeten kopen. Mogelijk komen er ook nog kosjere producten voorbij. Voorlopig moet er iedere week een nieuw filmpje komen. Het is de bedoeling om duizend views per week te krijgen.

Tony Chocolony
“Jasmin is de jongste kleindochter van mijn zus. Ze is tien en we hebben een leuke band samen. We houden ook allebei van lekkere dingen eten,” vertelt Serphos aan Jonet.nl, die in het dagelijks leven ook communicatieadviseur is. “Vorig jaar nam ik haar mee naar de Tony Chocolonely-winkel op het Damrak. We maakten er onze eigen repen. We bedachten om er een video van te maken. Dat smaakte later naar meer.” Maar eerlijk gezegd was Jaz daarvóór al actief met het maken van Youtube filmpjes, biecht Serphos op. “Zo maakte ze onder andere video’s van hoe ze met haar overgrootmoeder in de keuken een Antilliaans stoofgerecht aan het maken was. Die plaatste ze op haar moeders YouTube-kanaal. Ze heeft veel talent en het is een hartstikke gezellig en onbevangen kind.”


Lekkere dingen testen
“Tijdens de Coronaopsluiting bedachten we het idee om samen een YouTube-kanaal te beginnen. Dat leek haar wel wat, niet meer op het kanaal van haar moeder, mijn nichtje, maar een eigen kanaal. En al snel kwamen we op het idee om elke zondag lekkere dingen te testen. Dat vinden we zelf een leuke bezigheid èn het is voor kinderen en ouders ook leuk en nuttig. Want waarom zou je geld uitgeven aan iets nieuws dat misschien helemaal niet lekker is?”, aldus Serphos. “En door onze combinatie krijgt de kijker de mening van een kind èn van een volwassene, die zich in zowel de ouder als het kind kan verplaatsen.”

Kosjere producten
Beiden zijn bewust Joods. Ligt het dan voor de hand om ook kosjere producten te testen? “Als er nieuwe en vernieuwende kosjere of geoorloofde producten op de markt komen, zullen we die zeker ook gaan testen. Als ons oog er maar op valt bij het boodschappen doen. Maar dat is niet ons primaire doel. Want we eten wel graag kosjer, maar niet exclusief kosjer,” vertelt Serphos. Wat zijn de ambities? “We hopen duizend views per filmpje te krijgen en honderd abonnee’s op het kanaal. Maar we gaan gewoon door zolang we het leuk vinden. Dus dat kan nog heel lang zijn.”

David en Jaz

Dol op likes en comments
In de eerste aflevering wordt M&M-pindakaas getest, een A-product. Wordt het duo gesponsord door een groot bedrijf? “Nee,” zegt Serphos. “We worden niet gesponsord. En zelfs als Unilever met Jasmin gaat onderhandelen, dan hebben we afgesproken dat we toch objectief en eerlijk zullen blijven bij onze beoordeling. Dat is het leukst.” Sweetiez [het YouTube-kanaal van Jaz en David, red.] is dol op likes en comments. En als je iets nieuws hebt gezien dat er lekker uit ziet en je wilt dat het getest wordt, laat het weten. Misschien komt volgende keer jouw toetje op Sweetiez!

Lees ook:
Wiedergutmachung maakt blind – column David Serphos
Dit was zo’n beetje het seizoen van de Wiedergutmachung. Maar anders dan de oorspronkelijke Duitse variant, komt de laatste fase van het eer- en rechtsherstel in Nederland pas 65 jaar later tot stand. En dan nog op een bedenkelijke manier, waarbij wij ons laten gebruiken door de partijen met boter op hun hoofd…’


Golem – David Serphos op Curaçao
‘Het halfjaar dat ik van plan was hier te blijven is voorbij gevlogen. De afgelopen maanden vormden dan ook een creatief hoogtepunt in mijn carrière. Voor het eerst heb ik fulltime met creatieve mensen kunnen werken hetgeen m’n eigen creatieve denkproces tot ongekende hoogten heeft gestuwd. 

Categorie: |

Home » Nieuws » David en Jaz stelen de show op YouTube met proeverij van lekkere dingen