De schokkende onthullingen over UNRWA van Hillel Neuer

Hillel Neuer in Hoofddorp, 2024 (beeld: YouTube, StandWithUs)

Hillel Neuer, het hoofd van de organisatie UN Watch, was afgelopen week in Nederland voor een lezing over de United Nations Relief and Works Agency for Palestine Refugees (kortweg UNRWA). Bij kenners en watchers van het conflict tussen Israël en de Palestijnen is die VN-organisatie is al jaren omstreden. Sinds kort is ook het grote publiek enigszins wakkergeschud. De actiegroep StandWithUs organiseerde een avond met Neuer, die bizarre onthullingen over UNRWA deed. Kijk zijn lezing hier terug.

Neuer nam UN Watch circa 25 jaar geleden als directeur over. Hij bouwde de organisatie uit tot een leidende kracht die de situatie bij de agentschappen van de Verenigde Naties (VN) nauwkeurig onderzoekt. Na 7 oktober 2023 maakt hij overuren en is hij erg begaan met de situatie in het veld. Sinds die bloedige dag heeft UN Watch meerdere onthullingen gedaan over UNRWA, het VN-orgaan voor de Palestijnen. Ook heeft hij de nauwe banden met Hamas onthuld. 

Nederlands publiek

Volgens Neuer luistert de wereld deze keer eindelijk eens naar UN Watch. Na onthullingen over intense samenwerking tussen UNRWA en Hamas op terreurgebied, afgelopen januari, hebben meer dan vijftien donorlanden hun geldstroom aan de VN-organisatie bevroren. Het gaat om meer dan een half miljard dollar, aldus de Franstalige Canadees, die wereldwijd lezingen geeft. Hij streek afgelopen woensdag neer in Hoofddorp, waar hij een geïnteresseerd Nederlands publiek wist te informeren.

Bekijk de lezing hier integraal terug:

Over Hillel Neuer

Hillel Neuer heeft een BA in intellectuele geschiedenis en politieke wetenschappen aan de Concordia University in Canada. Hij ging daarna naar de McGill Law School, waar hij nauw samenwerkte met Irwin Cotler, de activistische directeur van het mensenrechtenprogramma van de faculteit, die kort daarna het Canadese parlement in ging. Cotler diende als procureur-generaal van de Canadese premier Paul Martin. Neuer studeerde ook rechten aan de Hebrew University in Jeruzalem en was werkzaam voor de denktank Canadian Institute for Jewish Research.

Beeldmerk Jonet.nl.Waardeert u dit artikel?

Donatie
Betaalmethode
American Express
Discover
MasterCard
Visa
Maestro
Ondersteunde creditcards: American Express, Discover, MasterCard, Visa, Maestro
 
Kies uw betaalmethode
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wil je meer informatie of een hoger bedrag doneren? Ga naar jonet.nl/doneren

Categorie: | |

Home » Achtergrond » De schokkende onthullingen over UNRWA van Hillel Neuer