Franse politie pakt jongens op in verband met terreuraanhouding België

Wikipedia commons, Dickelbers

De aanhouding in België van vier terreurverdachten heeft in Frankrijk een staartje gekregen. Daar zijn dinsdag nog eens drie verdachten opgepakt. Zij worden in verband gebracht met de aangehouden jongens in het buurland. Vermoedelijk plande de groep een grote aanslag in de loop van maart, acht jaar na de aanslagen van 22 maart 2016.

Duidelijk is dat de vier Belgische verdachten, die zondag werden opgepakt in Brussel, Charleroi, Luik en Ninove, van plan waren een grote aanslag te plegen op een concertzaal in de Belgische hoofdstad. Gevreesd werd dat het zou gaan om een Joods doel. Drie van hen zijn minderjarig en de andere verdachte is achttien. Hij zit vast in een politiecel terwijl de andere drie in een gesloten instelling zijn gezet.

Volgens bronnen zouden de vier op het dark web in België naar wapens hebben gezocht. Hun Franse medeverdachten zijn tussen de vijftien en zeventien jaar oud. Hoe en waar zij zouden hebben willen toeslaan is nog onduidelijk. Mogelijk zou er sprake zijn van kopie-gedrag: de daders van de aanslagen van 22 maart 2016 waren ook geradicaliseerde moslims en werkten ook vanuit Parijs en Brussel.

Categorie: |

Home » Nieuws » België » Franse politie pakt jongens op in verband met terreuraanhouding België