Dé online community van Joods Nederland. 10 Tishri 5779 · 19 september 2018
 

Swipe voor meer nieuwsberichten
Israëlische vlag van koekjes breekt wereldrecord

In de Amerikaanse stad Atlanta hebben Joodse vrijwilligers een Israëlische vlag gemaakt die bestaat uit koekjes. De witte en blauwe kaakjes werden op de grond gelegd en vormden zo de vlag van de zeventigjarige staat Israël. Deze vlag is bij elkaar 299,51 vierkante meter groot en is daarmee de grootste koekjesvlag ter wereld. Het record komt te staan in het World Guiness Book of Records. De vorige recordhouder was de vlag van Pakistan.

In totaal gaat het om 117.000 eetbare koeken die allemaal met de hand zijn neergelegd. Ze liggen nog steeds op een plastic doek op de vloer van de the Heritage Hall in de Congregation Beth Jacob in Atlanta. Nadat tientallen vrijwilligers de koekjes precies in de vorm van de Israëlische vlag hadden neergelegd, werd er een bandje opgezet en zongen ze het Israëlische volkslied Hatikva met volle borst. Het is onduidelijk hoe lang de koekjes blijven liggen en of ze kosjer zijn.

Niet alleen in Atlanta werd op een bijzondere manier stilgestaan bij de zeventigste verjaardag van Israël. Ook in New York werd feest gevierd. Daar vond zondag een parade plaats met 40.000 voornamelijk Joodse Amerikanen. Voorop liepen onder meer de burgemeester, gouverneur en de Israëlische ambassadeur. Verder liepen ambassadeurs van andere landen mee. Die van Nederland was niet aanwezig. Later traden artiesten uit Israël op, waaronder Shiri Maimon, die binnenkort naar Broadway gaat. Dit gebeurde op Times Square.

  

Voer uw zoekopdracht in en druk op enter

X