KLM binnenkort weer naar Tel Aviv, maar niet rechtstreeks

KLM
KLM Citybopper (beeld: wikipedia commons,

De KLM gaat binnenkort weer vliegen op Tel Aviv, zo heeft de luchtvaartmaatschappij bekendgemaakt. Na de Hamas-aanslag van 7 oktober van vorig jaar op Zuid-Israël besloot het concern voorlopig niet meer naar Ben Gurion Airport te vliegen. Per 1 april kunnen mensen weer een KLM-vlucht boeken naar Israël. In de zomer moet KLM weer op volle toeren draaien.

Waar andere Europese maatschappijen al langer rechtstreeks op Tel Aviv vliegen neemt de KLM het zekere voor het onzekere. Voorlopig wordt de dagelijkse vlucht uitgevoerd met een tussenstop in het Cypriotische Larnaca. Omdat het niet veilig genoeg wordt geacht om in Israël te overnachten slaapt het personeel op Cyprus. Deze nieuwe regeling duurt tenminste tot 19 mei. Tegen die tijd wordt uitgezocht of deze situatie na die datum door moet gaan.

In het zomerseizoen, dat op 31 maart begint, zal KLM weer op volle capaciteit vliegen, zo luidt het. Dat is voor het eerst sinds zomer 2019. Na de uitbraak van de coronapandemie, in februari 2020, werd het passagiersvervoer nagenoeg stilgelegd. Pas het vervallen van reisrestricties kon alles weer langzaam worden opgevoerd. In de zomer van 2023 vloog KLM nog zeven procent onder haar capaciteit. Het is de bedoeling dat komend seizoen ook de vluchten naar Stavanger en het Deense Billund, waar Legoland zich bevindt, weer worden toegevoegd.

Categorie: |

Home » Achtergrond » Reizen » KLM binnenkort weer naar Tel Aviv, maar niet rechtstreeks