Marxisten verspreiden stickers tegen Israëlische producten

Stickers tegen producten uit Israël (Twitter / X)

In steeds meer Nederlandse supermarkten en winkels duiken stickers op producten uit Israël op. Het maakt daarbij niet uit of ze wel of niet uit de betwiste gebieden komen. Marxistische activisten die behoren tot de anti-Israël-beweging Boycot, Desinvesteren en Sancties (BDS), verspreiden de plaksels, die fanatiek door aanhangers op de producten worden gezet.

Alibi

Wie in de supermarkt komt, moet niet raar opkijken om een anti-Israëlsticker op producten uit dat land in de schappen te zien. Een zwarte hand met ‘koop geen Israëlische producten’ staat erop. Niet alleen doet deze leus voor veel Joden denken aan ‘koopt niet bij Joden’ uit de Tweede Wereldoorlog, maar ook gaan de anti-Israël-activisten nu verder dan eerst. De oorlog van Israël tegen Hamas in de Gazastrook is daarvoor hun alibi.

Schep erboven op

Ongeveer tien jaar geleden ontstond een beweging tegen Israëlische producten die geproduceerd zijn op de West Bank en de Golan Hoogvlakte. Tegenstanders van het Israëlische beleid in deze betwiste gebieden roepen sindsdien op tot een boycot ervan. Anderen gingen verder en plakten stikkers over de etiketten van deze producten in winkels. De huidige activisten doen daar nog een schep bovenop: zij plakken stickers tegen Israël op alle producten uit Israël, ongeacht of het gebied betwist is of niet.

De Rode Lap

De stickers worden aangeboden door de marxistische club De Rode Lap. Dat gebeurt in de webshop. Een deel van het assortiment bestaat ook uit anti-Israëlpoducten, zoals posters met ‘Apartheid doodt, boycot Israëlische producten’. Daarnaast wordt ook een poster verkocht met de antisemitische leus ‘From the river to the sea, Palestine will be free’. De stickers worden op het X-account van De Rode Lap gepromoot middels een video waarop te zien is hoe ze worden gemaakt.

Categorie:

Home » Nieuws » Marxisten verspreiden stickers tegen Israëlische producten