Ryanair gaat vanaf Charleroi naar Eilat vliegen

Ryanair
wiki

Ryanair begint binnenkort met lijnvluchten tussen Charleroi en Eilat in Israël. De Ierse prijsvechter wil zo de markt voor vakantievluchten naar Israël bedienen. Beide lijnen openen op 18 december. Vanuit Eilat wordt niet alleen naar België, maar ook naar Parijs, het Litouwse Kaunas en Poolse Krakau gevlogen. De Israëlische badplaats is tot en met maart met Ryanair via Charleroi te bereiken. De maatschappij zet daarmee duidelijk in op ‘overwinteraars’. De prijzen voor vluchten beginnen bij 52 euro, aldus de Ieren.

De goedkope vluchtlijnen van Ryanair zijn mogelijk door het zogeheten ‘open skies-verdrag’ tussen Israël en de Europese Unie, dat in 2013 is gesloten. Met die overeenkomst opende het land zijn luchtruim voor meer andere luchtvaartmaatschappijen dan bijvoorbeeld El Al. Destijds was er in Israël veel onrust over, met name in de luchtvaartsector. De werknemers van El Al, Arkia en Israir wilden toen niet dat de regering van toenmalig premier Netanyahu de luchtvaartsector zou liberaliseren. Stakingen waren echter tevergeefs.

Goedkope maatschappijen zoals Ryanair, Easy Jet en Transavia hebben de Israëlische luchthavens inmiddels gevonden, en zorgen voor een concurrerende markt waarbij prijzen laag zijn. Niet alleen prijsvechters doen het land steeds vaker aan, ook Aziatische maatschappijen zoals Hainan Airways hebben inmiddels ingezet op Israël. Nabij Eilat is een paar jaar geleden het nieuwe vliegveld ‘Ramon’ geopend, waar middenin de Negev-woestijn vliegtuigen kunnen komen en gaan. Hiermee heeft de regering het toerisme in Eiland en het naburige Akaba een zetje in de rug gegeven.

Lees meer:
Nieuwe luchthaven Ramon bij Eilat geopend

De nieuwe Israëlische luchthaven bij Eilat is geopend. Met het vliegveld worden grote slagen gemaakt voor de bereikbaarheid van het zuiden van het land. Het Ilan and Assaf Ramon Airport ligt negentien kilometer ten noorden van Eiland en bedient vooral toeristen die de badplaatsen Eilat en Akaba (Jordanië) willen bezoeken. Het vliegveld moet tevens als alternatief dienen voor het drukke Ben Gurion Airport van Tel Aviv.

Categorie: | |

Home » Nieuws » Ryanair gaat vanaf Charleroi naar Eilat vliegen