Shakira naar Israël: ‘BDS hoeft niet aan te kloppen’

Afbeelding met tekst: Om dubieuze claims te voorkomen is deze afbeelding verwijderd.

Shakira treedt deze zomer hoe dan ook op in Israël en de BDS-beweging hoeft niet bij haar aan te kloppen. De Colombiaanse zangeres zal niet meedoen aan een boycot tegen het land en wil er juist graag een concert geven, zo laat zij via haar management weten. Shakira zal in juli voor het eerst in Israël optreden. De BDS-beweging laat haar koud. Aan haar gingen onder meer Nick Cave, Elton John en André Rieu af, die allen vinden dat zij als entertainers niet aan politiek moeten doen.

Sakira komt in juli naar het HaYarkon Park in Tel Aviv, waar ze een menigte van tienduizenden concertbezoekers zal entertainen. Het wel haar eerste concert in, maar zeker niet haar eerste bezoek aan Israël. In 2011 bezocht de 41-jarige zangeres een tweetalige school waar Israëlische en Arabische leerlingen samen op zitten. In een interview zei de Colombiaanse, die Libanese wortels heeft, groot respect en liefde te hebben voor het volk van Israël.

Sinds haar grote doorbraak, begin jaren 2000, is Shakira een blijvende wereldwijde hit. Haar laatste hitsong is ‘Waka Waka’, dat ze in 2010 ter gehore bracht tijdens de opening van het WK voetbal in Zuid-Afrika. Shakira mag zich scharen bij vele andere artiesten die naar Israël gingen om op te treden en om niet aan politiek te doen. Vorige maand gaf walskoning André Rieu een aantal uitverkochte concerten in Tel Aviv. Zijn zoon verklaarde dat het voor zijn vader niets uitmaakt waar hij optreedt. Ook andere artiesten zoals Elton John en Ozzy Osbourne denken er net zo over. “Wij treden op waar we willen,” zei Osbournes vrouw en manager Sharon Osbourne

Mogelijk wil Shakira niet de fout maken die Lorde, een populaire Nieuw-Zeelandse zangeres, eerder maakte door te buigen voor de BDS-beweging. Twee fans van Lorde hadden haar per brief aangespoord om de door haar geplande concerten in Israël af te zeggen. Niet alleen leverde dat chagrijn en teleurstelling bij fans in Israël en daarbuiten op, maar ook kwam Lorde juridisch en financieel in de problemen. De twee fans worden mogelijk nog vervolgd voor hun actie. De Israëlische concertorganisator stapte naar de rechter.

Categorie:

Home » Nieuws » Shakira naar Israël: ‘BDS hoeft niet aan te kloppen’