Dé online community van Joods Nederland. 8 Elul 5778 · 19 augustus 2018
 

Swipe voor meer nieuwsberichten
Sharon Osborne: ‘Wij treden op waar we willen’

De strijd om het wel of niet optreden van internationale artiesten in Israël gaat door. Sharon Osborne, de vrouw en manager van rockzanger Ozzy Osborne, heeft nu gezegd dat het haar niets uitmaakt waar haar man optreedt. Het geplande concert op 8 juli van de voormalige voorman van Black Sabbath zal gewoon doorgaan, aldus de manager. Het optreden hoort bij het afscheidstoernee ‘No more Tours 2′ en zal gehouden worden in het Live Park van Rishon Lezion in Israël. Na meer dan vijftig jaar van toeren houdt de zanger ermee op. Wel gaat hij door met muziek maken.

De opmerking van Sharon Osbourne werd gemaakt tijdens een persconferentie over de aankomende toer, die op Facebook werd gelivestreamed. Zij gaf aan dat haar kinderen Jack en Kelly Osbourne uitkijken naar de trip naar Israël. Vervolgens werd de manager gevraagd of ze geen druk voelde om niet in dat land op te treden. “Ik ben een halve Heeb, dus wij spelen waar we willen spelen,” aldus Sharon Osbourne, met een knikkende Ozzy naast zich. “De laatste keer dat ik in Israël speelde, heb ik een geweldig concert gehad,” voegde Ozzy daar aan toe. “Het was ongelofelijk,” aldus zijn echtgenote.

Osbourne, alias the Prince of Darkness, is nu zeventig jaar oud. “Ik mis mijn familie altijd als ik aan het toeren ben,” zegt hij. De zanger is van plan om vaker thuis te zijn, iets wat zijn vrouw beangstigt, zegt ze. De familie was in 2001 en 2002 zeer populair vanwege een real life tv-show op MTV. Kijkers konden voor het eerst meegenieten van de besognes van deze Britse familie in een villa in Hollywood. Toentertijd was de serie een succes en mede daardoor beleefde Osbourne een revival. Na zijn vertrek uit Black Sabbath zat zijn carriere al enige jaren in het slop.

De laatste maanden is er veel discussie over internationale artiesten die willen optreden in Israël. Onder druk van zanger Roger Waters en de BDS-beweging zien velen af van een concert in het Beloofde Land. Onder hen is onder meer zangeres Lorde, die dankzij twee fans en BDS-aanhangers in Nieuw-Zeeland af zag van het optreden. Deze fans riskeren nu een rechtszaak in Israël omwille van de financiële schade die de concertorganisator heeft geleden. Er zijn gelukkig ook artiesten die wél graag in Israël optreden. Onder hen zijn Madonna, Elton John en Nick Cave. 

Voer uw zoekopdracht in en druk op enter

X