Israël tegen eigen burgers: verlaat Egypte en Jordanië

National Georgraphic mapmaker (http://mapmaker.nationalgeographic.org)

De Israëlische regering heeft zijn burgers in Egypte en Jordanië opgeroepen om die buurlanden zo snel mogelijk te verlaten. In beide landen wordt gevreesd voor aanslagen tegen Israëliërs door mensen of groeperingen die tegen de Israëlische tegen Hamas zijn. Ook in Marokko is de dreiging groter geworden, aldus Israël.

Escalatie

De oproep aan de burgers komt van het Israëlische Veiligheidsagentschap. ‘Als gevolg van de oorlog is er de afgelopen dagen een significante escalatie vastgesteld van de protesten tegen Israël in verschillende landen in de wereld’, schrijft het agentschap. Vooral in Arabische landen in het Midden-Oosten zijn er ‘uitingen van vijandigheid en geweld tegen Israëli’s en Joden’.

Marokko

Niet alleen in Jordanië en Egypte zijn Israëli’s niet langer veilig, ook in andere landen in het Midden-Oosten moeten ze oppassen. Voor Marokko heeft Israël het dreigingsniveau opgetrokken. Het veiligheidsagentschap raadt Israëli’s aan niet naar het land te reizen, tenzij het gaat om ‘essentiële redenen’.

Tweede front?

Daarnaast raadt het agentschap Israëli’s aan om reizen te vermijden naar andere landen in het Midden-Oosten, zoals Turkije, Bahrein en de Verenigde Arabische Emiraten. Hoewel Israël met al deze lande goede relaties onderhoudt, kunnen Israëlische burgers zich daar momenteel niet veilig wanen. Daarvoor is de situatie rond Gaza de oorzaak. Mogelijk verwacht Israël een tweede front tegen Hezbollah en escalatie.

Beeldmerk Jonet.nl.Waardeert u dit artikel?

Donatie
Betaalmethode
American Express
Discover
MasterCard
Visa
Maestro
Ondersteunde creditcards: American Express, Discover, MasterCard, Visa, Maestro
 
Kies uw betaalmethode
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wil je meer informatie of een hoger bedrag doneren? Ga naar jonet.nl/doneren

Categorie: |

Home » Nieuws » Israël » Israël tegen eigen burgers: verlaat Egypte en Jordanië