Nederlandse honkballers winnen van Israël op EK

YouTube

Nederland heeft Israël verslagen in de kwartfinale van het EK honkbal in Tsjechië. Oranje is topfavoriet, maar moet het nog wel waar maken. Met de zege op de Israëli’s volgt vrijdag Spanje in de halve finale. Tegen Israël stond het na de eerste inning 6-0. Het team van bondscoach Evert-Jan ‘t Hoen won uiteindelijk met 12-2.

In de zak

In de wedstrijd sloeg Nederland vijftien honkslagen. Juremi Profar en Delano Selassa namen elk drie harde klappen voor hun rekening. De startende werper, Lars Huijer, stond zes innings op de heuvel; hij stond slechts twee punten toe. De match tege Israël was na de eerste inning al in de zak. Met vier honkslagen werden zes punten binnengehaald en kon de ploeg de resterende innings controleren.

Vijfde op rij

Israël is daarmee uitgeschakeld op het EK, dat in vier verschillende Tsjechische steden gehouden wordt (Praag, Ostrava, Brno en Trebic). Voor Oranje kwam de overwinning niet uit de lucht vallen, want al jaren behoort het team tot de top van Europa. Tot nu toe werden 24 Europese titels in de wacht gesleept. Mogelijk komt daar dit weekend de 25ste titel bij. Dat zou dan de vijfde op rij worden.

Zilver

Het Israëlische nationale honkbalteam mag zich eveneens tot de tot van Europa rekenen, maar won geen EK-titels. Twee jaar geleden waren de Israëli’s erg dichtbij en kwamen ze in de finale tegen Nederland. Oranje won uiteindelijk en pakte toen het EK. Israël moest genoegen nemen met het zilver en ging met inspiratie naar huis.

Beeldmerk Jonet.nl.Waardeert u dit artikel?

Donatie
Betaalmethode
American Express
Discover
MasterCard
Visa
Maestro
Ondersteunde creditcards: American Express, Discover, MasterCard, Visa, Maestro
 
Kies uw betaalmethode
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wil je meer informatie of een hoger bedrag doneren? Ga naar jonet.nl/doneren

Categorie: |

Home » Nieuws » Sport » Nederlandse honkballers winnen van Israël op EK