Rutte ontbijt met familieleden van Israëlische gegijzelden

NPO

Demissionair premier Mark Rutte (VVD) heeft opnieuw een ontmoeting gehad met familieleden van gegijzelden uit Israël. Dit keer in Den Haag. Hij sprak met Israëli’s die in Nederland wonen en familieleden hebben die momenteel in de Gazastrook gegijzeld worden door Hamas. Rutte ontmoette maandag in Israël ook al familieleden van Ofir Engel, de Nederlander die ook gegijzeld wordt.

De ontmoeting vond plaats in het Ministerie van Algemene Zaken in Den Haag. De familieleden van Israëli’s die door Hamas zijn ontvoerd of vermoord, werden ontvangen met een ontbijtje. Rutte beloofde hen dat hij zich zal blijven inzetten voor de vermisten, niet alleen namens Nederland, maar ook in Europees verband. Dat zei de voorzitter Chris den Hoedt van het Familieforum voor Gijzelaars en Vermisten achteraf tegen de NOS.

“Hij heeft in ieder geval een luisterend oor kunnen bieden,” aldus Den Hoedt over Rutte. Een van de aanwezigen was Rachel Meijler, de tante van Laor, die werd vermoord door Hamas. “Er zijn nog wel mensen gekidnapt door Hamas. Hij gaat zijn best doen om die mensen terug te krijgen,” aldus Meijler tegen de NOS. Eerder schreef zij een gastcolumn voor Jonet.nl waarin ze haar gevoelens uitte over Laor en de situatie.

Het is niet voor het eerst dat Rutte familieleden van ontvoerden ontmoet. Op maandag trof hij in Israël familieleden van Ofir Engel, onder wie diens vader en tante. De genaturaliseerde Nederlander, die momenteel in de Gazastrook door Hamas gegijzeld wordt, heeft ook alle aandacht van de politicus, zo werd toen bekend. Er zijn rond de vijftig gekidnapten met een dubbele nationaliteit. Volgens bronnen zou Hamas hen eerder vrij willen laten dan Israëli’s met alleen een Israëlisch paspoort.

Beeldmerk Jonet.nl.Waardeert u dit artikel?

Donatie
Betaalmethode
American Express
Discover
MasterCard
Visa
Maestro
Ondersteunde creditcards: American Express, Discover, MasterCard, Visa, Maestro
 
Kies uw betaalmethode
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wil je meer informatie of een hoger bedrag doneren? Ga naar jonet.nl/doneren

Categorie:

Home » Nieuws » Rutte ontbijt met familieleden van Israëlische gegijzelden