David Kweksilber mini-festival, concert – Amsterdam

David Kweksilber mini-festival, concert - Amsterdam

Wanneer

25 juni 2017    
Hele dag

Evenement type

Op 25 juni wordt in Werkgebouw Het Veem het David Kweksilber mini-festival gehouden. het optreden vindt plaat in het kader van de ToetsdesTijds Concerten. David Kweksilber is ‘Musicus in residence 2017’.

Ochtendprogramma:
Kweksilber speelt om 11.00 uur ’s ochtends samen met het Emmèlle Kwartet de klarinetkwintetten van Mozart en het Brahms, twee hoogtepunten uit het repertoire voor dat blaasinstrument. ’s Middags om 15.00 uur is de wereldpremière van ‘De Vierjaargetijden’ voor twee verschillende klarinetten en twee verschillende saxofoons en strijkkwartet dat Maud Sauer voor David en het Emmèlle heeft geschreven.

Middagconcert:
David opent het middagconcert met het stuk ‘Pan‘ voor basklarinet solo, dat Gilius van Bergeijk in 2001 voor hem scheef. Daarna stellen de leden van het Emmèlle Kwartet, bestaande uit: Merel Junge en Mariana Hutchinson (viool), Lotte de Vries (altviool) en Lidy Blijdorp (cello) zich samen met pianiste Pauline Post, zich voor in nummers uit onder meer het American Songbook.

David, Merel en Pauline voeren ‘Contrasten’ van Bela Bartók uit en tot slot speelt het hele ensemble het meesterlijke, maar zelden gespeelde, sextet voor klarinet, piano, en strijkkwartet van Aaron Copland.

Locatie: Werkgebouw Het Veem, van Diemenstraat 408,
Entree: Vanaf 12,50 euro voor 1 concert, vanaf 20 euro voor beide concerten.
Totaalpakket bestaande uit twee concerten en een driegangenlunch vanaf 50 euro (beperkt tot vijftien personen).

Bestel hier kaarten! of telefonisch: 020-6224679

Meer informatie op de website van ToetsdesTijds.