Snel besluit over lot Joods monument Den Haag

Afbeelding met tekst: Om dubieuze claims te voorkomen is deze afbeelding verwijderd.

Er komt binnen twee weken een besluit over het lot van het nieuwe Joodse monument in Den Haag. Dat heeft de gemeente bekend gemaakt. Zo maakt de adviescommissie bezwaarschriften van de gemeente binnen twee weken een beslissing over het geplande gedenkteken op het Rabbijn Maarssenplein. In de afgelopen tijd was er veel om te doen, omdat erg veel mensen bezwaar hebben gemaakt tegen de komst van het kunstwerk op deze plek. Met name omdat de weerstand niet afgenomen is.

De PVV in de Haagse gemeenteraad zei eerder zich te ergeren aan ‘deze walgelijke golf van kritiek. Echter, het college van B en W neemt de argumenten van de bezwaarmakers wel serieus. ‘De bezwaren betroffen de verschijningsvorm en de locatie van het monument, niet de gedachte achter het monument: de herinnering aan en de herdenking van de gedeporteerde en vermoorde joodse inwoners van Den Haag. Het college vindt het kwetsend in de richting van de bezwaarmakers om hier te spreken over een walgelijke golf van kritiek’, schrijven burgemeester en wethouders in een brief.

‘De bezwaren die zijn ingediend zijn zowel afkomstig uit Joodse- als uit andere kring’, aldus het stadsbestuur. ‘Zoals altijd gaat het college zorgvuldig met deze bezwaren om. Het is aan de adviescommissie bezwaarschriften om de ingediende bezwaren te beoordelen. Deze zorgvuldigheid is noodzakelijk om het monument ook op een waardige wijze tot stand te laten komen’. Binnen twee weken wordt de uitkomst duidelijk.

Hoe dan ook lijkt het nu al op een nachtmerrie voor de Stichting Joods Monument Den Haag. Die kondigde voor de zomer met blijdschap de komst van dit herdenkingsmonument aan, dat in het hart van de Haagse binnenstad moet komen. Sindsdien is er vrijwel alleen maar tumult geweest rond het te creëren kunstwerk, dat volgens de tegenstanders niet zou passen bij de buurt en teveel bezoekers zou trekken. Ook vinden sommigen het voorgestelde werk niet mooi.

Beeldmerk Jonet.nl.Waardeert u dit artikel?

Donatie
Betaalmethode
American Express
Discover
MasterCard
Visa
Maestro
Ondersteunde creditcards: American Express, Discover, MasterCard, Visa, Maestro
 
Kies uw betaalmethode
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wil je meer informatie of een hoger bedrag doneren? Ga naar jonet.nl/doneren

Categorie:

Home » Nieuws » Snel besluit over lot Joods monument Den Haag