Zuidas-rabbijn wordt veganistische slager

Yanki Jacobs
FB

De kosjere Slagerij Marcus in Amsterdam krijgt er een concurrent bij: een veganistische kosjere slagerij. Het gaat om een primeur in Nederland. De nieuwe winkel zal worden gerund door studenten- en Zuidas-rabbijn Yanki Jacobs, zo meldt het NIW. “Ik ben bijna dertig en heb veel gedaan voor de Joodse gemeenschap, maar nu wordt het tijd om de hele wereld te verbeteren,” zegt hij in het blad. Eerder zocht hij samen met zijn vrouw Esti een winkelpand, waar ze samen de Kosjere Vegetarische Slagerij (KVS) zullen opzetten. De twee zijn actief op en rond de Zuidas, waar onder andere eind 2017 Chanoeka in het openbaar werd gevierd.

Als studentenrabbijn komt Jacobs in aanraking met veel millennials die zich zorgen maken over het milieu en voedselveiligheid. Velen van hem hebben een vegetarische of veganistische levensstijl, aldus de rabbijn van de Zuidas. Hijzelf heeft hun mantra overgenomen. “Los daarvan is het een gezondheidskwestie. Wist je dat vlees wel twee weken in je lichaam blijft rotten?” Zijn KVS is er straks voor Joden en niet-Joden. Iedereen is welkom om in de slagerij vegetarisch kosjer vlees te kopen. Het bestuur van de NIHS zou volgens het magazine al zijn zorgen hebben geuit omdat op het vlees komt te staan: ‘Opperrabbinaat van de Zuidas’. Dit laatste zou ervoor zorgen dat de kasjroetkosten niet betaald hoeven te worden.

Het NIW benadrukt dat de KVS een geduchte concurrent zal worden van slagerij Marcus, de enige kosjere slagerij van Nederland. Jacobs vertelt dat hij gesprekken heeft gevoerd met eigenares Claudia Koppert van de kosjere broodjeszaak Sal Meijer en Daniel Baron van kosjer restaurant Habaron om daar zijn veganistische vleeswaren te kunnen verkopen. De concurrentieslag is dus al begonnen. Omdat de kasjroetkosten niet betaald hoeven te worden, is de positie van KVS ten opzichte van Slagerij Marcus vele malen beter, zeggen kenners. Die slagerij heeft het niet altijd makkelijk. Vorig jaar kwam Marcus in het nieuws na de gesloten sjechieta-deal met de rijksoverheid.

De bovenstaande tekst is geen echt nieuwsbericht, maar een Poerimgrap. In aanloop naar dit Joodse feest worden altijd 1 april-achtige grappen gemaakt. Op Poerim of vlak daarna wordt bekend gemaakt dat het om een grap gaat. Lees via deze link meer over deze Joodse feestdag. Jonet was op de hoogte van deze Poerimgrap en werd getipt door Zuidas-rabbijn Yanki Jacobs zelf.

Beeldmerk Jonet.nl.Waardeert u dit artikel?

Donatie
Betaalmethode
American Express
Discover
MasterCard
Visa
Maestro
Ondersteunde creditcards: American Express, Discover, MasterCard, Visa, Maestro
 
Kies uw betaalmethode
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wil je meer informatie of een hoger bedrag doneren? Ga naar jonet.nl/doneren

Categorie:

Home » Nieuws » Zuidas-rabbijn wordt veganistische slager