‘Kan een coördinator eeuwenoude chronische Jodenhaat oplossen?’ column Awraham Meijers

Awraham Meijers
Facebook

Als een antisemiet door een Jood van de verdrinkingsdood wordt gered, zal deze later beweren dat die Jood hem in het water had gegooid.

Goed nieuws, vrienden: de overheid schakelt een coördinator in om het antisemitisme in ons land aan te pakken. En reken maar dat dit een rigoureuze actie gaat worden. Sakkerju, eindelijk dus het eeuwenoude probleem met wortel en tak elimineren. Ik kan haast niet wachten en ben zelfs de lockdown, de eenzame Kerst, en een miezerig Oud en Nieuw vergeten. Wat jammer dat mijn ouders dit niet mochten beleven; een samenleving waarin Jodenhaat adequaat te lijf wordt gegaan.

Jezus was ook een Jood
Het zaadje van die virulente wrok is ruim tweeduizend jaar geleden geplant. Het schijnt dat tijdens de kruisiging van Jesjoea, die trouwens onterecht wordt genoemd als de stichter van het christendom, een handjevol toeschouwers geroepen te hebben: ‘Zijn bloed kome over ons en onze kinderen’. Deze ridicule hartekreet werd genoteerd door een journalist van ‘Ochtendblad Matheus’, of door een andere geletterde persoon die toevallig aanwezig was bij deze Romeinse traditie. Jawel, Romeins, want de Joodse (religieuze) wetten kenden niet de dood door kruisiging.

Maar goed, het gaat dus over het bloed – lees; moord en vervolging – dat over de kinderen zal vloeien. Al meer dan tweeduizend jaar worden aldus Joden vervolgd, gediscrimineerd en vermoord.

Een pijnlijke herinnering uit mijn jeugd, een jaar na de Tweede Wereldoorlog. Ik zat op de christelijke kleuterschool, de openbare was geen optie omdat de docente van die school ‘het’ met de moffen had gedaan. Ik kreeg wel eens klappen van medestudenten, omdat ik ‘De Heere Jezus had vermoord’. Toen ik dit eens aan mijn moeder had verteld raadde ze mij aan om bij een volgend incident die kleine klootzakjes – of woorden van die strekking – duidelijk te maken dat Jezus zelf ook een Jood was. Kort daarna was het weer raak en legde ik mijn vrome belagers geduldig uit dat Onze Lieve Heer ook een Jood was. Gelukkig kwam de hoofddocente aangesneld, joeg de meute weg en stelpte mijn bloedneus. De wond bij mijn linkerslaap hoefde niet te worden gehecht.

Duivelse kongsi
Ik herinner mij een toevallige ontmoeting met een oude kennis die meende dat, hoewel ik journalist was, dit voor mij toch ‘gewoon handel’ moet zijn. Joden en handel, een duivelse kongsi. En zo kan ik nog wel eventjes doorgaan.

Mijn leven is gelardeerd met een flink aantal ervaringen van Jodenhaat en daarnaast de bijna dagelijkse antisemitische wandaden elders in ons land. Enkele weken geleden zijn in Lochem (we hebben in die gemeente een tweede huisje) verkeersborden met hakenkruisen beklad en teksten aangebracht als Sich heil. Maar ik wilde niet geloven dat het antisemitisme in ons beschaafde Nederland in toenemende mate een probleem zou worden. Joodse grafstenen beklad of vernield, Joden bedreigd, een koosjer restaurant door een verwarde man gemolesteerd.

Complotgekkies
Volgens een rapport van het CIDI is vorig jaar de discriminatie van Joden sterk toegenomen. Er werden 182 antisemitische incidenten gemeld, wat een toename is van 35 procent ten opzichte van het jaar daarvoor. Dit is het hoogste aantal incidenten in de dertig jaar dat deze cijfers worden bijgehouden. Haatberichten op de sociale media zijn niet meegeteld in het overzicht. Sinds de uitbraak van corona zijn ook in ons land complotdenkers dag en nacht bezig om aan te tonen, te ‘bewijzen’, dat de Joden hier achter zitten.

Christelijke dekmantel
Sinds de mensheid vanaf circa de 14de eeuw massaal wordt getergd door epidemieën, waren Joden de zondebok en werden ze op grote schaal vervolgd en vermoord. Dat was ten tijde van het christelijk antisemitisme; de Joden hebben de Heiland vermoord, wat betekent dat zij een pact met duivel hebben gesloten en sindsdien de wereld vergiftigen met hun goddeloze heerschappij.

Dat christelijk antisemitisme is grotendeels verdampt. Een van de laatste stuiptrekkingen van die traditie was de missie van het evangelistenechtpaar Lucas en Jenny Goeree. Het stel kwam in de jaren tachtig in opspraak en is tussen meerdere keren door de rechter veroordeeld, omdat ze stelden dat de Joden de Holocaust over zichzelf hadden afgeroepen door Jezus niet als de Messias te erkennen.

Een eerder huwelijk van Lucas was ontbonden, zijn huwelijk met Jenny eindigde ook in een scheiding. En ik maar denken aan de wijze woorden in Matt. 19: 5–6: ‘Hetgeen dat God samengevoegd heeft, scheide de mens niet. Hieruit concludeer ik dat die messiaanse boodschap van de Goereetjes gewoon een dekmantel was van hun diepe afkeer van Joden.

Anno de 21ste eeuw zijn het vooral complotdenkers die zeker weten dat bijvoorbeeld John Kennedy en Pim Fortuyn door Joden, of op zijn minst door hun instigatie, zijn vermoord. Dat de islamitische terreurgroep IS een crypto-Zionistische organisatie is, moge duidelijk zijn.

Holocaustontkenners mogen ook hun zegje doen
Dat de Holocaust een Jodenleugen is, is een godgeklaagd voorbeeld van het nieuwe antisemitisme. Schrijver, acteur en regisseur Haye van der Heyden is een van de oprichters van ‘Ongehoord Nederland’, de publieke omroep in oprichting die propageert ‘de stem te vertolkten van Nederlanders die nu niet gehoord worden’. In het programma De Perstribune op Radio 1, waarin hij werd geïnterviewd, was een van de gestelde vragen welke ‘ongehoorde groepen’ een podium krijgen bij zijn omroep. Hij stelde dat er twee onderwerpen zijn waarover discussie bestaat binnen zijn redactie; pedofilie en Holocaustontkenners. Haye: “Dat zijn onderwerpen waarvan je zegt: Als die mensen zich ongehoord voelen, moet je die dan een podium geven?”

Hierop vroeg presentatrice Margreet Reijntjes of hij vindt dat je mensen die de Holocaust ontkennen – een opvatting die strafbaar is – een podium moet geven. Het antwoord van Haye was glashelder: “Ja, dat vind ik wel, ja. Ik vind in wezen dat alle ongehoorden iets mogen zeggen.” Een ongehoorde gotspe van die Van der Heyden.

En wat beweren de geleerden?
Wij dus niet, maar de niet-Joden zuchten nu onder het juk van het coronavirus, er is angst, leed en onzekerheid, er zijn wereldwijd circa 165-miljoen sterfgevallen. En jawel, de complotgekkies weten dat het uiteraard de Joden – ook wel Zionisten genoemd – zijn die dit hebben bekokstoofd.

Oud-hoogleraar en politicoloog en virulent anti-Zionist, Kees van der Pijl, beweerde al in een vroeg stadium van de coronacrisis dat Israël waarschijnlijk achter het virus en de verspreiding hiervan staat. Hierin werd hij bijgevallen door kampioen complotdenken, de journalist/schrijver en emeritus hoogleraar Karel van Wolferen. Het waterdichte bewijs van de geleerde heren is: Het feit dat Israëlische wetenschappers al vrij snel aan een anticorona vaccin werkten.

Kortom, er is nog zoveel (toenemend) antisemitisme en racisme in ons land, dat ik mezelf afvraag wat een coördinator in vredesnaam kan uitrichten om dit eeuwenoude probleem van chronische Jodenhaat op te lossen. Ik neem aan dat hij/zij daarvoor wordt aangesteld. Of moet het probleem slechts ‘in kaart’ worden gebracht?

Lees ook:
Schokkende onthullingen – column Awraham Meijers

Hoe opmerkelijk toch dat complotgekkies ‘de’ elite consequent blijven zien als een coherente club waarvan de leden wekelijks hun volgende oorlogzuchtige en financiële misdaden met elkaar bespreken. De elite blijkt volgens elite-deskundige Nexus – ik kom nog op hem terug – schuldig aan zo’n beetje alle oorlogen die werden en worden gevoerd en alle grote bankschandalen bekokstoven. Geweldig toch om alle beroerdigheid terug te kunnen brengen tot één (zelfverzonnen) vijand.

Logo Maror.

Deze column is mede mogelijk gemaakt door Stichting Maror.

Categorie: |

Home » Nieuws » ‘Kan een coördinator eeuwenoude chronische Jodenhaat oplossen?’ column Awraham Meijers