Eerste koosjere chocoladeletter op rijm voor burgemeester Amstelveen
Op vrijdag gebeurde er iets bijzonders in Amstelveen en dat was verre van gemeen. Op het gemeentehuis ontving de burgemeester ontving Sasja Martel van het Joods…
Op vrijdag gebeurde er iets bijzonders in Amstelveen en dat was verre van gemeen. Op het gemeentehuis ontving de burgemeester ontving Sasja Martel van het Joods…
Het kosjere restaurant Hoffy’s in Antwerpen heeft een eigen kookboek gepubliceerd. Het populaire restaurant, waar gasten Joodse gerechten kunnen eten, maakt daarmee een nieuwe stap. Nadat…
Schrijfster en kokkin Edda Servi Machlin is op 93-jarige leeftijd in Amerika overleden. De Italiaanse van Joodse komaf verwierf faam met haar kookboek ‘The Classic Cuisine…
Het kookboek TLV van Jigal Krant met recepten en verhalen uit Tel Aviv, is uitgeroepen tot het beste kookboek van 2018 in Nederland. In het boek…
Gefilte fisj is een typisch Joods sjabbat-gerecht dat van oorsprong door de Joden uit Oost-Europa, de Asjkenazische Joden, werd gemaakt. Gefilte fisj is een Jiddische benaming, letterlijk vertaald betekent het…
De Joodse keuken is multicultureel en dat geldt ook voor de smaakmakers die Joden over de hele wereld gebruiken. Joden en specerijen delen een lange geschiedenis….
De hoogste bergketen van Portugal is de Serra da Estrella, bekend om zijn adembenemend mooie watervallen, blauwgroene meren, heuvels met terrassen en spannende fietsroutes door enorme…
Op 17 november werd de Johannes van Damprijs 2016 uitgereikt aan Yotam Ottolenghi door de Universiteit van Amsterdam. Hij kreeg de onderscheiding voor zijn bijdrage aan…
“Waarschuwing: Vlees en zuivel proeven in dezelfde ruimte” is de tekst op een bord bij de ingang van het Meadowlands Exposition Center, waar het jaarlijkse Kosherfest afgelopen…
In een artikel in Historiek speurt Enne Koops naar de oorsprong van de bekende Zeeuwse bolus: een zoete, kleverige lekkernij. De oorsprong ervan gaat terug tot…
Een nieuwe stichting, de Jewish Food Society, wil ‘grootmoeder’s recepten’ vastleggen voor zij voorgoed in de vergetelheid raken. Oprichtster Na’ama Shefi, ooit werkzaam als cultureel attaché…
Topkok Ron Blaauw opent vrijdag 25 augustus een restaurant met een Israëlische insteek in het nieuwe gebouw van Hudson’s Bay aan het Rokin in Amsterdam. Onder…
30 Nisan 5784