Culinair

Home » Cultuur » Culinair » Pagina 4
Heel Joods Holland bakt
|

Heel Joods Holland bakt

Een niet alledaags beeld: driehonderd dames die samen deeg tot gevlochten broden aan het kneden zijn. Toch is dat wat er woensdagavond te zien was in…

Vos verwent Château Jerusalem

Vos verwent Château Jerusalem

Vos Kosher Catering & Events uit Amstelveen heeft afgelopen week een bijzonder evenement culinair mogen verzorgen. Het Maastrichtse kasteel Château Jerusalem bestond vijfhonderd jaar en horeca-projectbureau…

Kosjer Nasjen: Oranjegebak!

Kosjer Nasjen: Oranjegebak!

Kosjere cateraar Roland Vos ging met Jonet-columnist en journaliste Naomi Italiaander naar Den Haag om kosjer oranjegebak te proeven. Voor de deur van paleis Noordeinde –…

Kosjer nasjen: Matses…!

Kosjer nasjen: Matses…!

In de rubriek Kosjer nasjen proeven we deze maand matses, de ongerezen broden van Pesach. Cateraar Roland Vos en de nieuwe Jonet-columnist Nathan Bouscher gaan de uitdaging samen aan.

Kosjer nasjen: Gefilte Fish…!

Kosjer nasjen: Gefilte Fish…!

Het oeroude Joodse gerecht Gefilte Fish is met de tijd erg veranderd. Roland Vos en Awraham Meijers proeven vier soorten visballetjes, maar zijn helaas niet al te enthousiast.

Kosjer nasjen: champagne…!

Kosjer nasjen: champagne…!

Met Oud en Nieuw is er ook kosjere champagne. Om precies te zijn proeven Roland Vos en zijn gast Jigal Krant in Kosjer Nasjen een kosjere cava en prosecco.

Kosjer nasjen: soefganiot…!

Kosjer nasjen: soefganiot…!

Aan het einde van Chanoeka proeven we in de rubriek Kosjer Nasjen soefganiot. We namen Joodse chaoeka-bollen van Jarome, Langerhuize en David’s Corner onder de loep.