Kosjer nasjen: Matses…!
In de rubriek Kosjer nasjen proeven we deze maand matses, de ongerezen broden van Pesach. Cateraar Roland Vos en de nieuwe Jonet-columnist Nathan Bouscher gaan de uitdaging samen aan.
In de rubriek Kosjer nasjen proeven we deze maand matses, de ongerezen broden van Pesach. Cateraar Roland Vos en de nieuwe Jonet-columnist Nathan Bouscher gaan de uitdaging samen aan.
Het oeroude Joodse gerecht Gefilte Fish is met de tijd erg veranderd. Roland Vos en Awraham Meijers proeven vier soorten visballetjes, maar zijn helaas niet al te enthousiast.
Met Oud en Nieuw is er ook kosjere champagne. Om precies te zijn proeven Roland Vos en zijn gast Jigal Krant in Kosjer Nasjen een kosjere cava en prosecco.
Aan het einde van Chanoeka proeven we in de rubriek Kosjer Nasjen soefganiot. We namen Joodse chaoeka-bollen van Jarome, Langerhuize en David’s Corner onder de loep.
In het kookprogramma ‘Pluijm’s Eetbare Wereld’ gaat avontuurkok René Pluijm opnieuw op bezoek in Israël om ter plekke de Joodse keuken aan te snijden.
Kosjere cateraar Roland Vos en culinair liefhebber Raya Lichansky proeven vier soorten Joodse tafelzuren. Wat vinden ze ervan en wat is hun top-4?
In de rubriek Kosjer Nasjen proeven cateraar Roland Vos en wijnexpert Nicolaas Klei drie kosjere wijnen. Hoe smaken ze en wat maakt wijn kosjer?
Het ijs van Professor Grushnabel is door de proevers van de Jonet-rubriek ‘Kosjer nasjen’ uitgeroepen tot het beste kosjere ijsje van dit moment.
Kosjere cateraar Roland Vos en redacteur Raya Lichansky (Crescas-nieuwsbrief) proeven hummus in het museumcafé van het JHM. Wat is hier Joods aan en welke smaakt het lekkerst?
Het snoep van Goody Good Stuff is koosjer, maar is het ook lekker? Jonet vroeg het aan twee experts. Zij keuren de koosjere zoetwaren uit Amerika goed. ‘Ze hebben een bite’.
Chefkok Moshik Roth heeft de allereerste kosjere chocoladeletters van 2013 gespoten. De opbrengst van de verkoop gaat naar Joods Hospice Immanuel.
15 Tevet 5785