Culinair

Home » Cultuur » Culinair » Pagina 5
Beeld: Youtube

Kosjer nasjen: Matses…!

In de rubriek Kosjer nasjen proeven we deze maand matses, de ongerezen broden van Pesach. Cateraar Roland Vos en de nieuwe Jonet-columnist Nathan Bouscher gaan de uitdaging samen aan.

Beeld: youtube

Kosjer nasjen: Gefilte Fish…!

Het oeroude Joodse gerecht Gefilte Fish is met de tijd erg veranderd. Roland Vos en Awraham Meijers proeven vier soorten visballetjes, maar zijn helaas niet al te enthousiast.

Jigal Krant en Roland Vos (beeld: Youtube).

Kosjer nasjen: champagne…!

Met Oud en Nieuw is er ook kosjere champagne. Om precies te zijn proeven Roland Vos en zijn gast Jigal Krant in Kosjer Nasjen een kosjere cava en prosecco.

Beeld: K. Rijken

Kosjer nasjen: soefganiot…!

Aan het einde van Chanoeka proeven we in de rubriek Kosjer Nasjen soefganiot. We namen Joodse chaoeka-bollen van Jarome, Langerhuize en David’s Corner onder de loep.

Beeld: youtube

Kosjer nasjen: tafelzuur…!

Kosjere cateraar Roland Vos en culinair liefhebber Raya Lichansky proeven vier soorten Joodse tafelzuren. Wat vinden ze ervan en wat is hun top-4?

Beeld: youtube

Kosjer nasjen: IJsjes…!

Het ijs van Professor Grushnabel is door de proevers van de Jonet-rubriek ‘Kosjer nasjen’ uitgeroepen tot het beste kosjere ijsje van dit moment.

Raya Lichansky en Roland Vos (beeld: K Rijken).

Kosjer nasjen: Hummus…!

Kosjere cateraar Roland Vos en redacteur Raya Lichansky (Crescas-nieuwsbrief) proeven hummus in het museumcafé van het JHM. Wat is hier Joods aan en welke smaakt het lekkerst?

Udi Pilnik (rechts) en Roland Vos (links)

Zoetekauwen keuren koosjere snoepjes

Het snoep van Goody Good Stuff is koosjer, maar is het ook lekker? Jonet vroeg het aan twee experts. Zij keuren de koosjere zoetwaren uit Amerika goed. ‘Ze hebben een bite’.