De nieuwste kosjere producten voor 2018
“Waarschuwing: Vlees en zuivel proeven in dezelfde ruimte” is de tekst op een bord bij de ingang van het Meadowlands Exposition Center, waar het jaarlijkse Kosherfest afgelopen…
“Waarschuwing: Vlees en zuivel proeven in dezelfde ruimte” is de tekst op een bord bij de ingang van het Meadowlands Exposition Center, waar het jaarlijkse Kosherfest afgelopen…
In een artikel in Historiek speurt Enne Koops naar de oorsprong van de bekende Zeeuwse bolus: een zoete, kleverige lekkernij. De oorsprong ervan gaat terug tot…
Een nieuwe stichting, de Jewish Food Society, wil ‘grootmoeder’s recepten’ vastleggen voor zij voorgoed in de vergetelheid raken. Oprichtster Na’ama Shefi, ooit werkzaam als cultureel attaché…
Topkok Ron Blaauw opent vrijdag 25 augustus een restaurant met een Israëlische insteek in het nieuwe gebouw van Hudson’s Bay aan het Rokin in Amsterdam. Onder…
Een kosjere patisserie-zaak in Londen heeft haar klanten in de gordijnen gejaagd. Mensen die voor meer dan honderd Britse pond aan gebak en zoetigheden hadden besteld,…
Filmmaker Roger Sherman dacht dat het alleen maar over ‘falafel en hummus’ zou gaan toen hij met enige tegenzin met zijn vriendin Joan Nathan – schrijfster…
‘Volgens de overlevering eten joden al van voor onze jaartelling latke ter gelegenheid van Chanoeka, ook al waren de twee hoofdbestanddelen in die tijd nog lang…
De ‘Johannes van Damprijs 2015’ is dit jaar gegaan naar chefkok John Halvemaan. Hij ontving de award vanwege zijn bijdrage aan de ontwikkeling van de gastronomie…
Ze zijn er weer: de kosjere chocoladeletters. Net als in voorgaande jaren verkoopt het Joods Hospice Immanuel de Hebreeuwse letter Chai, waarvan de opbrengst naar het…
Tel Aviv loopt over van de fantastische restaurants. Toeristen uit alle hoeken van de aarde verbazen zich over de verscheidenheid, overvloed en vooral de hoge kwaliteit…
Zeevruchten mogen volgens de Joodse spijswetten niet door Joden gegeten worden, maar daar komt in de nabije toekomst mogelijk verandering in. Door de technologische vooruitgang kunnen…
Sinds het verschijnen van de vertaling van Plenty in februari 2011 is de ster van de Britse chefkok en kookboekschrijver Yotam Ottolenghi in Nederland als een…
15 Tevet 5785